Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sondaj: 7% dintre ruși cred că obiectivul lui Vladimir Putin este de a ocupa Ucraina și de a o anexa la Rusia

National
putin rade

Majoritatea rușilor (70 de procente) ”mai degrabă susțin” desfășurarea operațiunii militare speciale a Rusiei în Ucraina, în timp ce 18% ”mai degrabă nu o susțin”, arată datele unui sondaj VȚIOM, preluat de cotidianul Rossiiskaia gazeta.

Începând din luna martie, procentul persoanelor care susțin operațiunea specială a scăzut de la 73% la 70%, dar această scădere se încadrează în ”marja de eroare statistică”, numărul celor care ”mai degrabă nu susțin” a rămas același.

În opinia rușilor, în cadrul operațiunii speciale, Rusia urmărește anumite obiective. 39% dintre repondenții la chestionari sunt de părere că acest obiectiv este apărarea Rusiei, dezarmarea Ucrainei și prevenirea desfășurării de baze militare NATO pe teritoriul ei. 20% dintre participanții la sondaj au indicat drept principal obiectiv aprărarea populației din Donbass. În timp ce 17% consideră că scopul operațiunii constă în schimbarea cursului politic al Ucrainei și dorința de a o curăța de naziști. Cel mai mic procent dintre intervievați – 7% – sunt convinși că obiectivul operațiunii speciale este de a ocupa Ucraina și de a o anexa la Rusia.

În același timp, 82% dintre ruși cred destul de puțin probabil că vor exista acțiuni de protest în orașele lor și localități, doar 12% apreciind acest lucru ca posibil.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.