Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SONDAJ: 85% dintre romani sustin proiectul UNPR

Un sondaj recent realizat de INSCOP arata faptul ca UNPR are cel mai popular proiect in randul cetatenilor. Initiativa acestora de a impozita marile averi este considerata buna de 85% dintre romani, in timp ce legea salarizarii unitare a PSD sau votul prin corespondenta al PNL nu reusesc sa trezeasca acelasi entuziasm in randul electoratului.

85% dintre români au o părere bună despre inițiativa UNPR de impozitare a marilor averi, în timp ce 3,7% au o părere nici bună, nici proastă. 7,5% declară că au o părere proastă despre acest proiect, în timp ce 3,8% nu știu sau nu răspund la această întrebare.

Inițiativa PSD de introducere a unei noi legi a salarizarii bugetarilor care să prevadă creșterea acestora și introducerea unor criterii de performanță se bucură de sprijinul a 48,3% dintre români, 24,6% au o părere nici nici bună, nici proastă despre acest demers, în timp ce 19,2% au o părere proastă. Procentul non-răspunsurilor la această întrebare este de 7,9%.

42,3% dintre respondenți au o părere bună despre introducerea votului prin corespondență pentru românii din străinătate în formula propusă de PNL. 21,3% au ales opțiunea ”nici bună, nici proastă”, în timp ce 27,4% nu sunt de acord cu acest proiect. Procentul non-răspunsurilor este de 9%.

Propunerea legată de autonomia Ținutului Secuiesc este judecată astfel: 7,1% dintre cei chestionați au o părere bună despre aceast proiect, 11,2% au o părere nici bună, nici proastă, 72,2% au o părere proastă, iar 9,5% nu știu sau nu răspund, releva sondajul INSCOP.

Barometrul “INSCOP – Adevărul despre România” a fost realizat de INSCOP Research la comanda Adevărul. Sondajul a fost realizat în perioada 10-15 septembrie 2015. Volumul eșantionului a fost de 1085 persoane și este reprezentativ pentru populația României de 18 ani și peste 18 ani. Eroarea maximă admisă a datelor este de ± 3%, la un grad de încredere de 95%.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.