Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sondaj: Angajaţii români cred că interacţiunea cu colegii în afara biroului este benefică pentru productivitate

Siemens
angajati

Mai mult de jumătate (53,4%) dintre angajaţii români consideră că interacţiunea cu colegii în afara biroului, la locul de muncă sau în timpul liber este benefică pentru productivitate şi creşte unitatea echipei, arată datele unui sondaj de specialitate, publicat marţi.

Cercetarea Genesis Property evidenţiază că 90,2% dintre cei chestionaţi consideră că existenţa unor facilităţi care să stimuleze angajaţii pentru a face activităţi de grup sau în aer liber, în apropierea clădirii de birouri, ar avea efect pozitiv asupra lor la nivel personal, dar şi asupra echipelor, potrivit Agerpres.

De asemenea, şase din zece (63%) salariaţi sunt de părere că existenţa în apropierea biroului a unor parcuri şi spaţii verzi ar ajuta la o mai bună relaţionare cu colegii de birou. Totodată, angajaţii consideră că, dacă ar avea în proximitatea zonei unde lucrează restaurante şi cafenele (46%) sau zone dedicate socializării în interiorul clădirilor de birouri (30%), ar reuşi să lege relaţii mai bune cu colegii de birou şi să contribuie astfel la dezvoltarea echipei.

Potrivit sondajului, în prezent, doi din zece angajaţi declară că nu au în jurul biroului lor nicio facilitate de petrecere a timpului de după program sau de socializare. Alţi 41,4% spun că au restaurante şi cafenele şi tot puţin peste 41% menţionează parcuri şi zone verzi, în timp ce doar 8,8% beneficiază de zone de activităţi recreative.

Cât priveşte activitatea după încheierea programului de la birou, celor mai mulţi angajaţi români le lipsesc plimbările în natură (51%), urmate de interacţiunile sociale cu colegii (29,2%) sau participarea la evenimente (31,5%).

Sondajul Genesis Property privind stilul de viaţă în birourile viitorului a fost realizat, la nivel naţional, în intervalul aprilie - mai 2022 prin platforma iVox, pe un eşantion total de 1.180 de utilizatori de Internet din România. Aproape 52% dintre participanţi sunt bărbaţi, 60% au vârsta cuprinsă între 20 şi 45 de ani, iar 55% au un venit net mai mare de 3.000 de lei.

Genesis Property este un dezvoltator de birouri de clasa A, cu o experienţă de aproape 20 de ani în industria imobiliară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.