Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sondaj: Care este cea mai simpatizată echipă de fotbal din România

fotbal tv

Steaua Bucuresti este cea mai simpatizata echipa de fotbal din România, un român din doi fiind sustinator al echipei bucurestene, se arata într-un sondaj realizat de CSCI la începutul lunii februarie.

Potrivit sursei citate, Steaua este preferata suporterilor români, indiferent de mediul de rezidenta al acestora, de vârsta, sex sau de simpatiile politice. În procente, Steaua este preferata de 49% dintre români, fiind urmata în acest top de Dinamo cu 11%, CFR Cluj si Universitatea Craiova cu câte 6%, Rapid Bucuresti - 3%, Astra Giurgiu - 3%, alta echipa 5%. Procentul celor care nu stiu, nu raspund la aceasta întrebare a fost de 19%.

Studiul CSCI arata ca Dinamo este simpatizata de un numar aproape dublu de barbati, fata de femei, precum si de un numar mai mare de tineri (16% dintre cei de 18 - 34 de ani, fata de doar 11% dintre cei de vârsta medie si doar 7% dintre cei de peste 60 de ani). De asemenea, Dinamo este simpatizata peste media sa în mediul rural, arata cercetarea.

Pe regiuni, Steaua are scorul cel mai mare în Moldova (53%), în timp ce CFR Cluj, de exemplu, este simpatizata doar în Transilvania (18%).

Cât priveste optiunile pentru o echipa de fotbal româneasca în functie de preferintele electorale, Universitatea Craiova este mai mult apreciata de votantii stângii decât de cei ai dreptei. Lucru valabil si pentru Steaua, printre ai carei suporteri se numara 52% votanti de stânga si 49% electori de dreapta.

În schimb, printre sustinatorii Astrei domina votantii de dreapta.

Singurul loc în care intervin diferente majore este în cazul celor care voteaza UDMR, acolo unde echipa preferata, cu un procent de 59%, este CFR Cluj.

Sondajul a fost realizat în perioada 1 - 4 februarie pe un esantion national de 1.096 de interviuri la populatia adulta, neinstitutionalizata, folosind metoda CATI. Sondajul are o eroare tolerata de 3,2%, la un nivel de probabilitate de 95%.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.