Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SONDAJ - Cine ar câștiga alegerile anticipate în Israel, pe fondul acuzațiilor de corupție la adresa premierului Netanyahu

knesset

În plină criză a coaliției de guvernare din Israel, un sondaj arată care ar fi configurația politică a parlamentului (Knesset) în cazul organizării de alegeri anticipate.

Amenințat de partenerii de coaliție cu forțarea unor alegeri anticipate, partidul lui Netanyahu, Likud, ar câștiga 29 de mandate în Knesset, potrivit unui sondaj publicat duminică de Channel 10.

Pe locul doi s-ar situa Yesh Atid, cu 24 de mandate, față de 11 câte are în prezent. Partidul de opoziție Uniunea Sionistă ar câștiga 12 mandate, față ed 24 în prezent, iar alianța arabă „Lista comună” ar obține 12 mandate, cu unul mai puțin decât deține în prezentul parlament.

Vezi și: SURPRIZĂ totală în Italia. Alegerile au fost câștigate de dreapta și extrema dreaptă. Prăbușire totală a partidelor de stânga

Partidul de dreapta „Casa Evreilor” și-ar menține cele 10 mandate, partidul de stânga Meretz ar ajunge la 8 mandate (de la 5), Kulanu la 7 (față de 10), Yisrael Beytenu 7 (5), United Torah Judaism 6 (6) și Shas 5 (7).

Potrivit acestor rezultate, partidele din actuala coaliție ar deține 64 de mandate din totalul de 120 din Knesset.

Sondajul a fost realizat pe un eșantion de 701 persoane, cu o marjă maximă de eroare de 3,8%.

Sondajul este unul important în contextul în care liderul partidului ultra-orotodox „United Torah Judaism” continuă să amenințe cu forțarea unor alegeri anticipate. Ministrul adjunct al Sănătății, Yaakov Litzman (UTJ), a amenințat că va boicota votarea bugetului dacă nu se va adopta o lege prin care ultra-ortodocșii să fie scutiți de la stagiul militar obligatoriu. Pe de altă parte, ministrul Apăririi, Avigdor Liberman, a susținut că partidul său, Yisrael Beytenu, nu va permite adoptarea unei asemenea măsuri.

Vezi și: Ceaiul-minune care devine tot mai popular: Te scapă de infecțiile urinare și previne îmbătrânirea .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.