Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SONDAJ Ţările care conduc în topul simpatiei la români

sondaj

Un studiu INSCOP relevă că Spania, Italia si Marea Britanie sunt cele mai ''simpatizate'' țări de către români, iar la polul opus se afla Ucraina, Ungaria si Rusia.

Potrivit cercetarii, clasamentul simpatiei fata de alte tari este condus de Spania (asociata cu un sentiment mai degraba pozitiv de 84,3% dintre respondenti), urmata de Italia (82,7%) si de Marea Britanie (82%).

content-image

Pe pozitiile urmatoare se afla Franta (79,9%), Olanda (78,6%), Statele Unite ale Americii (78%), Germania (77,9%), Belgia (76,3%), Grecia (75,6%), Austria (75,4%) si Polonia (75,2%).

În a doua parte a ierarhiei se regasesc Republica Moldova (74,3%), Japonia (74,1%), Bulgaria (63,8%), China (62,9%), Serbia (59,6%), Israel (58,4%) si Turcia (53,5%).

Cele mai puţin simpatizate de români sunt: Ucraina (cu 47% sentimente mai grabă pozitive) şi Ungaria (cu 36,7%). Clasamentul este încheiat de Rusia faţă de care doar 26,8% dintre respondenţi declară că au sentimente mai degrabă pozitive.

''Barometrul INSCOP - ADEVARUL despre România' a fost realizat de INSCOP Research la comanda Adevarul în perioada 26 noiembrie - 2 decembrie 2015. Volumul esantionului a fost de 1.071 de persoane si este reprezentativ pentru populatia României de 18 ani si peste. Eroarea maxima admisa a datelor este de plus/ minus 3%, la un grad de încredere de 95%. Metoda folosita a fost cea a sondajului de opinie pe baza unui chestionar aplicat de operatorii de interviu la domiciliul respondentilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.