Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sondaj CURS - PSD domină scena. PNL și ALDE se consolidează. Revenire de formă la PMP. Alianța 2020 (USR+PLUS) nu confirmă încă

sondaj

Centrul de Sociologie Urbana și Regională (CURS) a dat publicității cel mai nou sondaj – de tip Omnibus. Sondajul a fost realizat în perioada 12-25 martie 2019 pe un eșantion național de 1067 de persoane la domiciliul respondenților.

Astfel, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri europarlamentare, PSD-ul continuă să domine scena politică cu 31%, urmat la distanță de PNL cu 23%. Urmează Alianța 2020 (USR+PLUS) cu 13%, ALDE cu 10%, Pro România cu 8%, PMP cu 6% și UDMR cu 5%. Restul partidelor măsurate se află sub pragul electoral de cinci la sută.

content-image

Modificările de clasament sunt minore față de precedenta cercetare din Februarie - VEZI AICI OMNIBUSUL DIN FEBRUARIE .

Zestrea electorală a principalului partid de guvernământ s-a erodat treptat pe parcursul anului trecut din diverse motive interne și externe ajungând acum la cota 31%. (În aprilie 2018 PSD era la 39%, în iunie 2018 la 37%, în septembrie 2018 tot la 37%. În noiembrie 2018 a alunecat la 33%, iar în februarie 2019 a ajuns la 32%).

Avem o creștere sensibilă în dreptul PNL și al ALDE față de studiul anterior, în timp ce USR și PLUS măsurați prima dată împreună în cadrul OMNIBUSULUI CURS au reușit doar să cumuleze procentele proprii din cercetarea precedentă - 13% în dreptul Alianței 2020 (USR+PLUS).

Pro România e cam în aceeași zonă (9 la sută în februarie - 8 la sută în martie). O ușoară creștere în dreptul PMP care a coincis cu probabilitatea crescută ca Traian Băsescu să intre în cursa pentru europarlamentare, lucru care până la urmă a și fost confirmat oficial.

Se confirmă și posibila problemă pe care o are UDMR - în cazul unei prezențe mai mari la vot ar putea avea serioase probleme și poate risca să rateze prezența în viitorul Parlament European.

Studiul CURS de tip Omnibus a avut loc în perioada 12-25 martie 2019, cu interviuri realizate la domiciliul celor intervievați. De asemenea, conform casetei tehnice, studiul s-a desfășurat pe un eșantion național de 1067 de persoane, având o eroare statistica de +/- 3%, cu datele ponderate în funcție de vârstă, la un nivel de încredere de 95%.

CONSULTAȚI AICI SONDAJUL CURS DIN LUNA FEBRUARIE 2019

CONSULTAȚI AICI SONDAJUL CURS DIN LUNA NOIEMBRIE 2018/

CONSULTAȚI AICI SONDAJUL CURS DIN LUNA SEPTEMBRIE 2018

CONSULTAȚI AICI SONDAJUL CURS DIN LUNA IUNIE 2018

CONSULTAȚI AICI SONDAJUL CURS DIN LUNA APRILIE 2018

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.