Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SONDAJ CURS - Clasamentul prezidențiabililor: surprize în topul încrederii

sondaj alegeri

CURS a realizat un sondaj de tip Omnibus în plină perioadă de frământări politice legate de anunțarea candidaților la alegerile prezidențiale din această toamnă.

Citește și: Angela Merkel, probleme de sănătate? Cancelarul german, TREMURÂND pentru a treia oară în ultima lună / VIDEO

Conform sondajului CURS, cel mai bine plasat politician la nivelul încrederii este Gabriela Firea, primarul Capitalei, cea care se bucură de un grad de favorabilitate de 47%. Firea a spus în repetate rânduri că nu-și dorește să candideze la alegerile prezidențiale.

Pe locul doi în acest clasament este președintele în exercițiu, Klaus Iohannis, cel care se bucură de un grad de favorabilitate de 44%. Iohannis și-a anunțat încă de anul trecut intenția de a candida pentru al doilea mandat.

Pe locul trei o regăsim pe fosta șefă a DNA, Laura Codruța Kovesi, cea care se bucură de un grad de favorabilitate de 42%. Kovesi a declarat că nu va intra în politică și nu va candida.

Pe locurile patru și cinci îi regăsim pe Victor Ponta (35%) și Rareș Bogdan (33%). Nici unul dintre cei doi nu și-a manifestat intenția de a candida.

În top cinci intră și Călin Popescu Tăriceanu, cel care se bucură de un grad de favorabilitate de 33%. Tăriceanu și-a anunțat intenția de a candida, fie din partea ALDE, fie din partea coaliției PSD-ALDE.

În tabăra USR-PLUS există un subiect de dezbatere pe tema candidatului la prezidențiale. Cei de la USR și PLUS trebuie să aleagă între Dacian Cioloș și Dan Barna. Conform sondajului CURS, Cioloș are 33% grad de încredere, în timp ce Dan Barna are doar 23%.

Dintre oamenii care sunt luați în calcul pentru a deveni prezidențiabili ai PSD remarcăm o surpriză. Cel mai bine stă ministrul Sănătății, Sorina Pintea (28%). Ea este urmată de Viorica Dăncilă (26%), Eugen Teodorovici (22%) și Șerban Nicolae (14%).

content-image

Sondajul de tip Omnibus a fost realizat în perioada 28 iunie – 8 iulie pe un eșantion de 1067 respondenți la domiciliul acestora. Datele sunt ponderate, iar marja de eroare este de plus/minus 3 la sută.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.