Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primul sondaj de opinie de după moartea Reginei Elisabeta a II-a: Britanicii îl avertizează pe Charles să aibă gura mică

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Prințul Charles

Regele Charles al III-lea s-a bucurat de un val de susținere din partea britanicilor după ce a urcat pe tron, arată un sondaj de opinie. Totuși, unii dintre cei care o plâng pe regretata sa mamă îl avertizează că trebuie să îi urmeze exemplul și să își păstreze opiniile pentru sine, potrivit Reuters. Un sondaj YouGov pentru ziarul Times a constatat că sprijinul pentru Charles, în vârstă de 73 de ani, a crescut spectaculos de când a devenit rege, în comparație cu sondajele de la începutul acestui an. A existat o creștere similară a susținerii pentru soția sa, Camilla, regina consoartă.

63% dintre britanici cred că va fi un rege bun, o creștere de 24 de puncte procentuale din martie, în timp ce 15% cred că va face o treabă proastă, față de 31% în urmă cu șase luni, potrivit sondajului publicat marți. Criticii îl acuză că se amesteca în probleme politice care nu au legătură cu familia regală, în contrast cu mama sa care și-a ținut ascunse opiniile personale de-a lungul celor 70 de ani de domnie și nu a acordat niciodată un interviu. Dar susținătorii spun că unele dintre opiniile sale au fost vizionare, solicitând acțiuni în domeniul mediului și al sustenabilității cu zeci de ani înainte ca acestea să devină probleme de primă linie pentru guverne.

De când a devenit rege, Charles a spus în repetate rânduri că va urma exemplul mamei sale, iar în primul său discurs televizat către națiune, a spus că atitudinea sa se va schimba. „Viața mea se va schimba, bineînțeles, pe măsură ce îmi voi asuma noile responsabilități. Nu îmi va mai fi posibil să ofer atât de mult din timpul și energiile mele organizațiilor caritabile și problemelor la care țin atât de mult", a declarat regele. Sondajul care urmărește sentimentul pe termen lung față de familia regală a arătat, de asemenea, că proporția persoanelor care consideră că monarhia este foarte importantă sau destul de importantă se află la un nivel minim record.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.