Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sondaj: Europenii sprijină puternic măsurile de răspuns la invadarea Ucrainei

rfi.ro
eurobarometru

Cetățenii europeni se declară de acord într-o proporție foarte ridicată cu acțiunile întreprinse ca răspuns la invazia Ucrainei de către Rusia, potrivit unui sondaj Eurobarometru realizat în mai-iunie pe un eșantion de 26.425 de persoane din cele 27 de state membre.

88% dintre cetățenii UE sunt în favoarea acordării de sprijin umanitar persoanelor afectate de război, iar 86% sunt în favoarea primirii în UE a persoanelor care fug de război, arată studiul.

De asemenea, 75% aprobă sprijinul financiar acordat Ucrainei și 72% susțin sancțiunile economice împotriva guvernului, companiilor și persoanelor din Rusia.

În plus, 66% dintre europeni sunt de acord cu interzicerea mass-mediei de stat precum Sputnik și Russia Today de la difuzarea în UE și 64% susțin finanțarea achiziției și furnizării de echipamente militare către Ucraina. 64% sunt, de asemenea, de acord cu acordarea de către UE a statutului de candidat ca potențial membru al UE Ucrainei.

În total, 56% dintre respondenți sunt mulțumiți de răspunsul UE la invazia rusă a Ucrainei și 54% sunt mulțumiți de răspunsul guvernului lor național.

În favoarea unei Europe întărite a apărării

În acest context, 77% dintre europeni sunt în favoarea unei politici comune de apărare și securitate. 80% cred că ar trebui sporită cooperarea în materie de apărare la nivelul UE, 77% consideră că achiziționarea de echipamente militare de către statele membre ar trebui să fie mai bine coordonată, 69% ar dori ca UE să își consolideze capacitatea de a produce echipamente militare și 66% spun că ar trebui cheltuiți mai mulți bani pentru apărare în UE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.