Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sondaj Gallup: 'Americanii au mers de două ori mai mult la bibliotecă decât la cinema în 2019'

Phoenix
cinema

Americanii au mers de două ori mai mult la bibliotecă decât la cinema în 2019, vizita la instituția locală care le oferă nu doar cărți și reviste ci și acces liber la internet și computere fiind activitatea culturală preferată în Statele Unite, potrivit unui sondaj Gallup, potrivit Mediafax.

Bibliotecile sunt frecventate mai ales de tineri adulți, femei și de persoanele provenite din gospodării cu venituri mici.

Cifrele sondajului au înregistrat o medie de 10,5 vizite ale adulților americani la bibliotecă, față de numai cinci proiecții vizionate la cinema. De altfel media filmelor văzute în sală de un american a scăzut cu 1,3 față de precedentul sondaj realizat în 2001. Tot cinci este și numărul mediu de evenimente sportive la care a participat un american.

Frecvența cu care vizitează biblioteca este, de departe, cea mai obișnuită activitate culturală pentru americani în 2019.

Document care ar putea stârni revolta SUA: UE înăsprește regulile pentru a proteja afacerile europene

Americanii merg la concerte sau la teatru ori vizitează parcuri naturale și istorice de aproximativ patru ori pe an, în timp ce în medie în muzee sau în cazinouri intră de 2,5 ori.

Activitățile cu cele mai slabe cifre sunt vizitele în parcuri tematice (1,5) și grădini zoologice (0.9).

Femeile au arătat că sunt mult mai interesate decât bărbații să ajungă la bibliotecă, înregistrând o medie de 13,4 vizite, față de cea de 7,5, înregistrată pentru bărbați. Dintre segmentele de vârstă chestionate, americanii cu vârste cuprinse între 30 și 49 de ani s-au dovedit a fi cei care participă la cele mai multe activități culturale, dar în ceea ce privește bibliotecile, regula este încălcată, cei mai activi fiind cei cu vârste cuprinse între 18 și 29 de ani. Ei sunt și cei care vizitează cel mai des cazinourile. De regulă, activitățile culturale gratuite sunt cele mai căutate de americani.

Datele au fost colectate de Gallup între 2 și 15 decembrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.