Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sondaj în Republica Moldova: Maia Sandu și Igor Dodon sunt în topul încrederii dar situaţia socio-politică este 'tensionată'

Un sondaj realizat de Asociaţia Sociologilor şi Demografilor (ASDM), arată că aproape o cincime din populaţia moldovenească consideră "tensionată" situaţia socio-politică din ţară, 9,6% dintre participanţi apreciază drept "tensionată" situaţia socio-politică din ţară, 43,2% nu o pot numi nici tensionată, nici calmă şi 30, 7% - o consideră calmă.

Citește și Sondaj în Republica Moldova: Luptă strânsă la vârf, între PAS și BECS

Potrivit sondajului ASDM, în fruntea clasamentului de încredere în politicieni sunt preşedintele Maia Sandu (27,3%) şi liderul PSRM, Igor Dodon (26,7%).

Aceştia sunt urmaţi de către preşedintele PCRM, Vladimir Voronin (6,9%), liderul "Partidului nostru", Renato Usatîi (4%), preşedintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi (3,8%) şi preşedintele partidului "Şor", Ilan Şor (3,4 %). În acelaşi timp, pentru 17,1% le-au fost dificil răspundă sau nu au încredere în niciunul dintre politicieni.

Sondajul a fost realizat în perioada 10-20 iunie pe un eşantion de 1.167 de persoane din 81 de localităţi ale republicii, cu excepţia regiunii transnistrene. Marja de eroare este de 3%.

Asociația Sociologilor și Demografilor este considerată apropiată de socialiștii lui Igor Dodon. Sondajele acestora au favorizat în ultimii ani socialiștii și pe liderul lor Igor Dodon și au fost destul de departe de rezultatele alegerilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.