Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sondaj în Republica Moldova. Majoritatea moldovenilor, de peste Prut, susțin introducerea sintagmei limba română în legislație

romania-actualitati.ro
limba romana

Peste jumătate din respondenții unui sondaj efectuat în Republica Moldova de compania iDATA susțin introducerea sintagmei „limba română” în legislația Republicii Moldova.

Potrivit sondajului, (52.8%) s-au expus pozitiv cu privire la introducerea sintagmei „limba română” în legislația Republicii Moldova, în timp ce 38.6% s-au arătat contra, iar 8.6% nu au avut un răspuns pentru această întrebare, transmite Tvr Moldova.

Regiunile statistice ce susțin cel mai mult acest lucru sunt: Buiucani, Călărași, Hîncești, Cimișlia, Orhei, Căușeni, Fălești, Ungheni.

Pe de altă parte, contra limbii române s-a expus în special locuitorii din regiunile Comrat, Cahul, Bălți, Rîșcani-Nord și Edineț, dar și Rîșcani-Chișinău.

Sondajul a fost efectuat în perioada 15-26 martie 2023, pe un eșantion total de 1065 respondenți, dintre care 93.7% au fost contactați telefonic (metoda CATI), iar 6.7% au completat chestionarul on-line (metoda CAWI).

Sondajul are o eroare maximă de eșantionare de ±3% și este reprezentativ pentru Republica Moldova, cu excepția populației din Stânga Nistrului și a cetățenilor RM care locuiesc în afara țării.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.