Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sondaj în Rusia: Vladimir Putin, 'TĂTUCUL' absolut

semana.com
vladimir putin racheta

Nivelul încrederii cetățenilor ruși în președintele Vladimir Putin a crescut cu 0,5 puncte procentuale până la 81,3% în cursul săptămânii, potrivit unui sondaj al Centrului de Cercetare a Opiniei Publice din întreaga Rusie, publicat vineri, notează TASS.

„La întrebarea despre încrederea  în Putin, 81,3% dintre rușii chestionați au răspuns pozitiv (+0,5 puncte procentuale pe săptămână). Nivelul de aprobare a activităților președintelui rus a fost de 78,3% (+0,2 p.p. pe săptămână), „, au arătat rezultatele unui sondaj efectuat în rândul a 1.600 de adulți ruși între 1 august și 7 august.

Cifrele de evaluare pozitive pentru activitățile primului ministru și ale guvernului rus în ultima săptămână au scăzut la 52,6% (-0,2 p.p.) și, respectiv, 52,2% (-0,6 p.p.). „Mikhail Mishustin are încredere de 63,1% dintre respondenți (-0,5 p.p. pe parcursul săptămânii)”, se arată în raport. Respondenții și-au exprimat și încrederea în șefii fracțiunilor parlamentare.

Potrivit sondajului, 33,8% dintre respondenți au încredere în liderul CPRF, Gennady Zyuganov (+1,8 p.p. în cursul săptămânii), Serghei Mironov, liderul A Just Russia — For Truth, a câștigat 31,3% (+0,7 p.p. în cursul săptămânii), lider al partidului Oamenii Noi, Alexey Nechayev, a primit 11,6% (+2,7 p.p. pe parcursul săptămânii), iar 18,6% dintre respondenți (+0,9 p.p.) au spus că au încredere în Leonid Slutsky, liderul Partidului Liberal Democrat din Rusia (LDPR)”. au notat sondatorii. Nivelul de sprijin pentru partidul Rusia Unită a fost de 40,7% (+0,4 p.p. pe parcursul săptămânii), cu CPRF susținut cu 10,8% (+0,2 p.p.). Cifrele Partidului Poporul Nou au fost de 4,2% (-0,2% p.p.), în timp ce Partidul Liberal Democrat din Rusia (LDPR) a obținut 7,5% (-0,4 p.p.), iar O Rusia Justă — Pentru Adevăr a fost susținută de 5,7% (+0,2%) p.p.).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.