Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sondaj INCENDIAR pentru prezidențiale - Klaus Iohannis, în scădere în preferințele românilor! Surpriza vine de la Mircea Diaconu

sondaj alegeri

Un sondaj realizat de Socio-Data, în perioada 16-20 septembrie 2019, arată preferințele electoratului cu privire la alegerile prezidențiale. Astfel, Klaus Iohannis se află pe primul loc, cu 40%, în scădere față de săptămâna trecută, pe locul 2 Viorica Dăncilă- 19%, iar pe locul 3 Mircea Diaconu-16%, arată Mediafax.

La întrebarea “Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare şi ar candida următoarele partide sau alianţe, Dvs. cu ce partid aţi vota”, sondajul arată că PNL ar obține 28% (în scădere față de primele două săptămâni din septembrie, când partidul era cotat la 32%, potrivit sursei citate),

PSD este creditat cu 25% (față de 26%- săptămâna precedentă și 22% în ultima săptămână din august).

Alegeri prezidențiale în Afganistan pe fundal de explozii - Atacuri în mai multe orașe

Alianța USR PLUS ar beneficia de 22% din voturi, Pro România- 9%, ALDE-4%, UDMR ȘI PMP câte 5%.

Același sondaj arată opțiunea alegătorilor legat de prezidențiale. Așadar, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri prezidențiale, actualul președinte Klaus Iohannis ar obține 40%, în scădere față de săptămâna precedentă, când ar fi obținut, potrivit aceleiași surse, 46%. Pe locul doi se află Viorica Dăncilă, cu 19% (în creștere cu două procente), urmată de Mircea Diaconu- 16%, Dan Barna-15%. Theodor Paleologu-5%, Kelemen Hunor- 3%.

La întrebarea “Indiferent de optiunea dvs de vot, cine credeti ca va intra in turul 2 al alegerilor prezidentiale, dintre urmatorii?”, răspunsurile arată că: Dan Barna este candidatul considerat cu 30% șanse pentru a intra în turul doi, Viorica Dăncilă-33%, Mircea Diaconu-18%.

Legat de “Pactul pentru Bunăstarea Romanilor”, 38% dintre cei intervievați au o părere bună, în timp ce 18% o părere foarte proastă. 70% dintre cei chestionați sunt de părere că și partidele din Opoziție ar trebui să îl semneze, 19% cred că nu ar trebui, iar 11% susțin că nu știu sau au preferat să nu răspundă.

Sondajul national a fost realizat de Socio- Data cercetare socială, în perioada 16-20 septembrie 2019, pe un volum de 1070 subiecți. Metoda de cercetare este prin intermediul chestionarului, iar universul este populaţia neinstituţionalizată la nivel national cu vârsta de 18+.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.