Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SONDAJ - Jair Bolsonaro ar pierde la scor alegerile din Brazilia: un fost președinte este marele favorit

Jair Bolsonaro

Fostul preşedinte brazilian Luiz Inacio Lula da Silva continuă să-şi mărească avantajul faţă de Jair Bolsonaro şi a primit suficiente intenţii de vot pentru a fi ales din primul tur al alegerilor din 2022, potrivit unui sondaj publicat joi, notează AFP.

Potrivit acestui sondaj de opinie realizat în perioada 13-16 decembrie de către institutul Datafolha, Lula da Silva, 76 de ani, este creditat cu 48% din voturi, faţă de 22% pentru actualul preşedinte Jair Bolsonaro, informează Agerpres. 

Acest scor ar fi suficient pentru a-l vedea pe fostul preşedinte de stânga (2003-2010) câştigând din primul tur, pentru că ar obţine singur mai multe voturi decât toţi ceilalţi candidaţi.

Legea electorală din Brazilia prevede că doar "voturile valabile" trebuie luate în considerare pentru ca un candidat să obţină majoritatea absolută în primul tur, excluzând astfel voturile nule sau albe.

Fostul judecător anticorupţie Sergio Moro, ex-ministru al justiţiei sub preşedintele Bolsonaro, intrat luna trecută în cursa prezidenţială, a ajuns pe locul al treilea, cu 9% din voturi.

În ultimul sondaj Datafolha din septembrie, Lula a fost creditat cu 44% din intenţiile de vot, faţă de 26% pentru Jair Bolsonaro.

Acest sondaj a fost realizat pe un eşantion de 3.666 de persoane, într-un context economic complicat, cu o inflaţie galopantă cu impact puternic asupra puterii de cumpărare a celor mai săraci.

Preşedintele Bolsonaro este, de asemenea, foarte criticat pentru modul în care guvernul său a gestionat pandemia de coronavirus, care a făcut peste 615.000 de morţi în Brazilia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.