Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SONDAJ - Lovitură pentru Trump: republicanii îi cer să se retragă

www.rawstory.com
Donald Trump

Candidatul republicanilor pentru Casa Albă, Donald Trump, nu are de înfruntat doar adversarii democrați, ci și o puternică opoziție din interiorul propriului partid. O cincime dintre republicanii înregistraţi doresc ca Donald Trump să se retragă din campania electorală pentru obţinerea postului de preşedinte al Statelor Unite, relevă un sondaj de opinie realizat de institutul Ipsos pentru agenţia de presă Reuters, dat miercuri publicităţii.

Citește și: 'Negociatorul-șef' al PNL recunoaște discuțiile cu Crin Antonescu: doamna Gorghiu m-a rugat

Astfel, 19% dintre republicani cred că miliardarul din New York ar trebui să renunţe la candidatură, 70% consideră că el trebuie să-şi ducă la capăt campania electorală şi 10% au răspuns 'nu ştiu', potrivit rezultatelor anchetei sociologice realizate în perioada 5 - 8 august pe un eşantion de 396 republicani. 

În schimb, circa 44% dintre toţi votanţii înregistraţi vor ca Donald Trump să se retragă din cursa pentru preşedinţia Statelor Unite, conform unui alt sondaj, realizat pe un eşantion de 1.162 de votanţi. 

Aceste date ilustrează divergenţele profunde existente în interiorul Partidului Republican în legătură cu candidatura şi şansele lui Donald Trump de a deveni preşedinte al Statelor Unite la viitoarele alegeri din 8 noiembrie. 

Conform sondajului Ipsos/Reuters, nici Donald Trump, nici contracandidata sa Hillary Clinton nu se bucură de mare popularitate în rândul electoratului american - 63% dintre americani au o părere nefavorabilă faţă de candidatul republican şi 53% faţă de candidata democrată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.