Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sondaj: Lula da Silva ar putea câştiga alegerile prezidenţialele din octombrie încă din primul tur

Alchetron
Luiz Inacio Lula da Silva

Fostul preşedinte brazilian Luiz Inacio Lula da Silva îşi măreşte avansul faţă de rivalul său, actualul preşedinte Jair Bolsonaro, şi ar putea câştiga încă din primul tur alegerile prezidenţiale din luna octombrie, indică un nou sondaj de opinie, informează vineri Reuters.

Dacă scrutinul ar avea loc astăzi, Lula da Silva ar obţine 42% din voturi, iar Bolsonaro 28%, potrivit sondajului realizat de PoderData şi publicat joi. Precedentul sondaj, publicat în urmă cu o lună, arăta un avans de 10 puncte procentuale pentru fostul şef al statului (40% din voturi pentru Lula da Silva faţă de 30% pentru Bolsonaro), potrivit Agerpres.

În cazul în care cei doi ar accede în turul secund al prezidenţialelor, Lula da Silva, ce reprezintă stânga politică, ar câştiga cu 54% din voturi, în timp ce Bolsonaro, exponent al extremei drepte, ar obţine 32% din sufragii, conform aceluiaşi sondaj.

Sprijinul electoratului pentru Luiz Inacio Lula da Silva este aproape egal cu cel însumat pentru toţi ceilalţi candidaţi la scrutinul prezidenţial (45%), ceea ce indică faptul că, dacă tendinţa se menţine, fostul preşedinte poate câştiga alegerile încă din primul tur.

PoderData, care aparţine publicaţiei digitale Poder360, a intervievat telefonic 3.000 de brazilieni cu drept de vot din 511 oraşe, în perioada 16-18 ianuarie. Marja de eroare a fost de +/- 2 puncte procentuale.

Deocamdată, nici Lula da Silva, nici Bolsonaro nu şi-au anunţat oficial candidaturile, dar pieţele financiare au reacţionat deja la perspectiva revenirii Partidului Muncitoresc la putere.

Luiz Inacio Lula da Silva (76 de ani) a condus Brazilia în perioada 2003-2010, iar programul său social a scos milioane de brazilieni din sărăcie. El a fost închis pentru acuzaţii de corupţie, care ulterior au fost anulate, ceea ce i-a permis să candideze din nou.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.