Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SONDAJ - Mai mult de 60% dintre afgani cred în continuare că ţara se îndreaptă în direcţia greşită

www.promtmedia.ro
sondaj

Mai mult de 60% dintre afgani cred în continuare că ţara se îndreaptă în direcţia greşită, însă semne ale unei mai bune guvernări au ridicat uşor starea de spirit la nivel naţional, potrivit unui sondaj realizat de Asia Foundation, relatează marţi Reuters, potrivit agerpres.ro.

Peste jumătate din cele 10.000 de persoane chestionate au afirmat că au încredere în guvernul preşedintelui Ashraf Ghani, care încearcă să restabilească securitatea în faţa creşterii insurgenţei talibanilor. Anul trecut, mai puţin de jumătate dintre afgani au afirmat că au încredere în Ghani. 

Cu toate acestea, aproape 39% dintre cei chestionaţi au afirmat că sunt dispuşi să plece dacă ar avea ocazia, cea mai mare cifră înregistrată de la începutul realizării sondajului în urmă cu zece ani. Principalul motiv este situaţia securităţii în ţară. Mai mult de 70% dintre afgani se tem pentru siguranţa personală. 

Atacuri au loc aproape în întreaga ţară. În luna mai, mai mult de 150 de persoane au fost ucise de o explozie produsă în zona diplomatică a Kabulului - unul din cele mai sângeroase atentate de la înlăturarea de la conducere a talibanilor în 2001. 

În ziua în care a fost realizat sondajul, peste 20 de poliţişti au fost ucişi în lupte cu insurgenţii talibani în provincia Kandahar. 

Sondajul, care a fost realizat în toate cele 34 de provincii din Afganistan în luna iulie, în principal în gospodăriile din mediul rural, a arătat o imagine de ansamblu mixtă, cu progrese în educaţie şi sănătate în ultimul deceniu pe de o parte, şi cu îngrijorări continue privind corupţia, şomajul şi securitatea de cealaltă parte. 

Aproximativ o treime dintre afgani (33%) cred că ţara se îndreaptă în direcţia bună, o creştere uşoară faţă de 29,3% anul trecut. 

'După un declin istoric în 2016, încrederea în instituţiile publice s-a îmbunătăţit uşor, iar încrederea în forţele naţionale de securitate afgane s-a stabilizat în 2017', a afirmat Abdullah Ahmadzai, reprezentantul Asia Foundation în Afganistan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.