Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sondaj: Pandemia i-a determinat pe britanici să facă o schimbare în carierele lor

www.libertatea.ro
angajat, job, muncă

Pandemia de coronavirus i-a determinat pe numeroşi britanici să facă o schimbare în carierele lor, chiar dacă demersul a presupus un salariu mai mic, sugerează un sondaj recent, potrivit DPA.

Un sondaj care a inclus 4.000 de angajaţi britanici şi care a fost realizat de LV=, o companie de servicii financiare din Marea Britanie, a arătat că peste unul din 10 britanici desfăşoară în prezent o activitate total diferită în comparaţie cu perioada de dinaintea pandemiei de COVID-19.

Jumătate dintre cei care au început o slujbă nouă primesc un salariu mai mare, dar aproape o cincime dintre cei intervievaţi au spus că primesc în prezent salarii mai mici, potrivit sondajului, potrivit Agerpres.ro.

Munca de la domiciliu a determinat numeroase persoane să-şi reconsidere priorităţile, mulţi dintre britanici dorind o slujbă mai puţin stresantă, un program mai flexibil sau part-time, se mai spune în sondaj.

''Este de înţeles de ce mulţi oameni au decis să-şi schimbe locul de muncă sau cariera şi este bine că vedem un număr mai mare de persoane care preiau controlul asupra propriilor vieţi şi fac alegerile de carieră care li se potrivesc'', spune Clive Bolton, directorul departamentului de economii şi pensii în cadrul LV=.

''Piaţa muncii este relativ dinamică şi oportunităţile disponibile alături de creşterea salariilor facilitează modul în care oamenii îşi administrează aspectele financiare ale vieţii'', a mai spus el.

''Relaxarea restricţiilor de tip lockdown înseamnă că, pe măsură ce viaţa revine treptat la normal, milioane de persoane îşi reevaluează viaţa şi cariera'', a completat acesta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.