Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sondaj: 75% dintre brazilieni consideră că preşedintele ales Jair Bolsonaro se îndreaptă 'în direcţia bună'

Jair Bolsonaro

Deciziile anunţate de viitorul guvern brazilian de extremă dreapta a lui Jair Bolsonaro se îndreaptă "în direcţia bună", în opinia a 75% dintre brazilienii intervievaţi în cadrul unui sondaj ale cărui rezultate au fost publicate joi de institutul Ibope, informează vineri AFP, relatează Agerpres.

Ancheta arată, de asemenea, că 64% dintre cei intervievaţi apreciază că mandatul de patru ani al preşedintelui Bolsonaro, ales la sfârşitul lui octombrie şi care îşi va prelua noua funcţie la 1 ianuarie, va fi "bun sau foarte bun".

"Brazilienii sunt optimişti pentru 2019. Două treimi dintre persoanele intervievate se gândesc că situaţia economică a ţării se va îmbunătăţi şi o proporţie similară se aşteaptă să vadă condiţiile lor de viaţă îmbunătăţindu-se anul viitor", notează Ibope într-un comunicat. "Acest optimism este legat într-o mare măsură de aşteptările favorabile ale celei mai mari părţi a populaţiei în ceea ce priveşte noul preşedinte", continuă institutul.

Dintr-o listă de 28 de "şantiere" prioritare pentru viitorul guvern brazilian, ameliorarea sistemului de sănătate se clasează pe primul lor, citat de 41% dintre participanţi la sondaj, urmat de crearea de locuri de muncă (40%), lupta împotriva corupţiei (36%) şi criminalitate (36%).

Citește și: Donald Trump a avut o întâlnire cu directorul publicației National Enquirer

Jair Bolsonaro, 63 de ani, a fost ales în 28 octombrie, cu 55% din sufragii, promiţând că va revigora economia braziliană şi va lupta fără cruţare împotriva corupţiei şi insecurităţii.

De altfel, acestea sunt subiectele asupra cărora cei intervievaţi se aşteaptă să vadă cele mai multe ameliorări chiar din primul an al mandatului preşedintelui ales (43% pentru insecuritate şi 33% pentru corupţie).

Jair Bolsonaro, fost paraşutist în cadrul armatei, a terminat de anunţat, săptămâna trecută, membrii viitorului său guvern, compus din 22 de miniştri (comparativ cu 29 în prezent), dintre care 7 militari, cu o tonalitate ultra-liberală în plan economic şi foarte conservatoare pe planul moralităţii.

Potrivit sondajului Ibope, 75% dintre cei intervievaţi consideră guvernul preşedintelui actual Michel Temer "rău sau foarte rău" şi 90% susţin că "nu au încredere" în actualul şef al statului, comparativ cu 92% în septembrie.

Sondajul a fost realizat în perioada 29 noiembrie-2 decembrie, pe un eşantion de 2.000 de persoane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.