Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SONDAJ PNL câștigă Primăria Sighetu Marmației pentru prima dată în 30 de ani

Facebook
pnl

Un sondaj de calibrare realizat înaintea exit-poll-ului din ziua alegerilor, dezvăluie o adevărată surpriză la nivelul municipiului Sighetu Marmației. Daniela Onița Ivașcu, candidata PNL pentru funcția de primar, câștigă bătălia cu un scor zdrobitor, ce ne scutește de prea multe comentarii. Sondajul realizat o plasează pe primul pe loc pe Daniela Ivașcu, cu un 51,83 care o detașează net de contracandidații săi.

Victoria candidatului PNL ar fi o premieră în istoria post-decembristă a municipiului, având în vedere că liberalii participă singuri la alegeri. Sigur, unii au să spună că Gheorghe Ovidiu Nemeș a fost tot liberal, doar că el a câștigat mandatul din 2012 fiind candidatul USL, beneficiind de sprijinul masiv al social-democraților sigheteni, conduși de Eugenia Godja. De altfel propunerea de candidat a lui Nemeș din partea USL a venit tocmai de la Eugenia Godja, fostul primar al municipiului. E adevărat că ulterior a regretat propunerea și alegerea, dar era prea târziu.

Citește și: Schimbări la foc continuu făcute de Klaus Iohannis! (surse)

Datele sondajului o dau învingătoare pe Daniela Onița Ivașcu, deși cunoscătorii și analiștii din zona politicului știu că o parte dintre liberalii locului, loiali fostului primar și președinte PNL Maramureș, Gheorghe Nemeș, nu se înghesuie să o susțină nici acum. E de notorietate faptul că liderii PNL, în 2016, au fost împiedicat-o să participe la alegerile pentru primărie, cu toate că sondajele de atunci o indicau favorită în fața actualului primar Horia Scubli, de la PSD.

Asta arată că Ivașcu se bucură de încrederea cetățenilor municipiului, care vor să o aleagă, să câștige primăria, votând Omul, nicidecum partidul din care face parte.

Citește și: Șeful Jandarmeriei Române răspunde la marea acuzație: ‘Această atribuție revine altor structuri’

Sondajul a fost realizat în perioada 7-14 septembrie 2020, la comanda Human Rights Romania, pe un eșantion de 586 de respondenți din Sighetu Marmației, prin metoda „față în față”, având o marjă de eroare de 3%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.