Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SONDAJ Politico.eu - PSD este în scădere. PNL și ALDE sunt în creștere

Politico.eu a lansat o secțiune specială dedicată alegerilor europarlamentare și publică cele mai recente eurobarometre. Cei de la Politico.eu fac comparație între scorul obținut de partidele din România la alegerile din 2014 și predicțiile pentru 2019, iar prognoza se actualizează în fiecare lună, până la alegerile europarlamentare. Sondajul Politico reprezintă o estimare a scorurilor electorale, pe baza sondajelor efectuate în fiecare țară.

Citește și: Ministrul Toader se opune numirii lui Kovesi la Parchetul European: 'Voi trimite decizia CCR privind demiterea din funcţie, fiecărui ministru de justiţie'

Conform sondajului Politico, în luna ianuarie PSD ar fi obținut 29,16 (11 mandate), în timp ce în februarie partidul este cotat la 25,85% (10 mandate). La alegerile din 2014, cei de la PSD au obținut 37,6% (16 mandate).

Cei de la PNL au parte de o ușoară creștere, față de luna precedentă. Predicțiile Politico arată că PNL ar obține 22,53% (8 mandate), în timp ce în luna precedentă, liberalii erau cotați la 21,58% (8 mandate).

De o creștere are parte și ALDE. Dacă în luna ianuarie ar fi obținut 10,7% (4 mandate), în februarie, ALDE a crescut la 12,59 (5 mandate).

USR și PLUS sunt luate separat, alianța dintre cele două partide fiind una proaspătă. USR este în ușoară creștere și ajunge la 10,93% (4 mandate), în timp ce în ianuarie erau cotați la 9,62% (3 mandate). De asemenea, PLUS este cotat la 8,61% (3 mandate), în timp ce în ianuarie erau la 5,11% (2 mandate).

Pro România este în ușoară scădere. Dacă în ianuarie ar fi obținut 8,31% și două mandate, în februarie partidul ar obține 7,92% și două mandate.

Trebuie precizat faptul că în această perioadă au avut loc mișcări pe scena politică. USR și PLUS au făcut alianță, în timp ce Pro România a făcut o serie de transferuri răsunătoare. Efectele mutărilor se vor vedea, cel mai probabil, în sondajele din luna martie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.