Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SONDAJ prezidenţiale 2019: Firma care a realizat sondajele echipei Trump în 2016, cercetare sociologică în România

sondaj alegeri

Aşa cum STIRIPESURSE.RO relata recent, firma lui Tony Fabrizio, şeful campaniei de sondaje a lui Donald Trump în 2016, lucrează la sondajele comandate de Partidul Puterii Umaniste (social-liberal) pentru candidata Ramona Ioana Bruynseels.

Un prim sondaj a fost realizat în perioada 15 august - 6 septembrie. Deşi a cuprins şi nume care nu s-au înscris în cele din urmă în cursa prezidenţială, cercetarea sociologică arată un Klaus Iohannis aflat pe val, dar şi o viitoare bătălie încinsă pentru locul 2.

Potrivit sondajului, Klaus Iohannis conduce detaşat în toate grupele de votanţi (46%), având un avans mai mare în rândul tinerilor şi al votanţilor care consideră că ţara se îndreaptă într-o direcţie greşită.

Dan Barna se bazează pe votanţii bărbaţi sub 55 de ani şi pe femeile sub 35 de ani, având 9% din opţiunile electoratului.

Dăncilă (8%) şi Tăriceanu (9%, inclus în sondajul comandat anterior retragerii acestuia) au scoruri bune în rândul votanţilor de peste 55 de ani, premierul înregistrând un scor bun şi în rândul puţinilor votanţi care cred că ţara se îndreaptă într-o direcţie bună.

În sondajul de Fabrizio Ward apare şi Liviu Pleşoianu, cu 5%, deşi acesta nu a reuşit să strângă semnăturile necesare pentru înscrierea în cursă. Din partea Pro România, la momentul comandării sondajului, a fost măsurată Corina Creţu (5%). Ramona Ioana Bruynseels, candidat al Partidului Puterii Umaniste (social-liberal), ar obţine 4% din voturi.

Fabrizio Ward LLC a realizat sondajul pe 1041 de persoane cu drept de vot, în perioada 15 august - 6 septembrie 2019. Interviurile au fost realizate telefonic. Marja de eroare este de plus/minus 3,04%.

Tony Fabrizio este recunoscut ca un sociolog, analist politic şi strateg de top. Fabrizio a ocupat funcția de coordonator al sondajelor în patru campanii prezidențiale, inclusiv în victoria din 2016 a lui Donald Trump. De asemenea, a fost de-a lungul anilor consilier-cheie pentru mai mulţi senatori americani, congresmeni și numeroși guvernatori și alți oficiali aleși la nivel de stat. Firma Fabrizio-Ward+ se pare că se va ocupa și de campania de sondaje pentru Donald Trump în 2020.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.