Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SONDAJ Urât în întreaga lume, deciziile lui Putin par a fi aprobate masiv de ruși/ Cine ar fi vinovatul pentru problemele din Ucraina

Levadia
ssss

Cu siguranță în aceste zile, în mai toată lumea, Vladimir Putin nu este deloc în topul preferințelor. Declanșarea ”operațiunii militare speciale în Ucraina” (adică invazie în toată regula) l-a făcut unul din cei mai detestați politicieni.

Levada, unul dintre puținele institute independente din Rusia, dacă ar fi să nu luăm după anumite aprecieri, a prezentat ieri rezultatele celui mai recent sondaj la nivelul Federației Ruse. Sondajul a fost făcut între 17 și 21 februarie - cu puțin timp înainte de declanșarea nebuniei din Ucraina.

-52% dintre ruși cred că lucrurile merg bine în țară, 38% – că țara este pe drumul greșit. Modificările sunt nesemnificative față de ianuarie.

-Rata de aprobare a deciziilor lui Vladimir Putin a crescut: 65% în decembrie, 69% în ianuarie și 71% în februarie 2022.

content-image

Sursa: Levada

-44% dintre ruși susțin că urmăresc îndeaproape ultimele evenimente din Ucraina: 20% – foarte atent, 24% – destul de atent. Fără prea multă atenție, 38% dintre respondenți urmăresc ceea ce se întâmplă, 14% nu urmăresc deloc.

-60% dintre respondenți consideră că Statele Unite și țările NATO sunt inițiatorii escaladării din estul Ucrainei, 14% – Ucraina. În noiembrie 2021, jumătate (50%) dintre respondenți au numit SUA și țările NATO inițiatoarele escaladării.

-În timpul sondajului, 45% dintre respondenți au considerat că este probabil ca tensiunile din estul Ucrainei să se transforme într-un război între Rusia și Ucraina; 36% au apreciat posibilitatea unui război ca fiind improbabilă, 13% au exclus complet această posibilitate. În decembrie 2021, 39% (cu 6 puncte procentuale mai puțin decât în ​​februarie 2022) au considerat probabil un război între Ucraina și Rusia.

-Răspunsurile la întrebarea despre teama de posibilitatea unui război între Rusia și Ucraina au fost împărțite aproape în mod egal: 51% dintre ruși se tem de posibilitatea unui război (26% sunt foarte speriați, 25% sunt în mare măsură speriați), 47% sunt nu sunt speriați (25% nu sunt deloc speriați, 22% nu sunt prea speriați).

-O treime (33%) dintre respondenți consideră că RPD și LPR ar trebui să devină state independente, un sfert (25%) cred că ar trebui să devină parte a Rusiei, 17% sunt de acord că este suficientă autonomia regiunilor Donețk și Lugansk din Ucraina.

-Cel mai mare sprijin pentru independența DPR și LPR se remarcă în rândul grupelor de vârstă 40-54 de ani și 55 de ani și peste: 37% și 38% susțin independența republicilor populare. Dintre reprezentanții grupului de 18-24 de ani, 19% susțin acest punct de vedere, în rândul grupului de 25-39 de ani – 28%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.