Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sondajele din SUA: Cine e favorit și cum poate fi schimbată cursa pentru Casa Albă

cnbc.com
hillary trump

Hillary Clinton rămâne favorită în cursa pentru preşedinţia SUA, conform unui sondaj efectuat recent pe întreg teritoriul american ea devansându-l pe Donald Trump cu patru procente, însă în trei state cheie competiţia dintre ei este foarte strânsă, relatează marţi agenţiile Xinhua şi AFP.

În sondajul realizat cu şase luni înaintea scrutinului, Hillary Clinton este cotată cu 42% din intenţiile de vot, iar Donald Trump cu 38%. Media ultimelor şapte sondaje realizate la nivel naţional arată un avans de şase procente al lui Clinton în faţa lui Trump.

Citește și: A fost filmată când făcea sex pe stradă cu doi prieteni: Ce a spus după / VIDEO

Totuşi, în cele trei state considerate cele mai decisive, respectiv Florida, Ohio şi Pensylvania, datele unui alt sondaj arată o competiţie foarte strânsă, în primele două Clinton având un avans de numai un procent în faţa lui Trump (43% faţă de 42%), în timp ce în al treilea situaţia se inversează, Trump trecând în faţa lui Clinton (43% faţă de 39%).

'Începând din anul 1960, niciun candidat nu a câştigat cursa prezidenţială dacă nu a fost învingător în cel puţin două dintre aceste trei state', atrage atenţia Peter Brown, directorul adjunct al unui institut de cercetări sociologice, scrie agerpres.ro.

Citește și: China le interzice femeilor să se filmeze când mănâncă banane: Care e motivul / VIDEO

Rămas singur în competiţia pentru primarele republicane, Donald Trump practic a terminat cursa internă din propriul partid, în timp ce Hillary Clinton mai trebuie să-l înfrunte marţi în alegerile primare din statul Virginia de Vest pe senatorul de Vermont, Bernie Sanders. Însă chiar dacă acesta din urmă reuşeşte să câştige în Virginia de Vest, el are slabe şanse să surmonteze diferenţa care-l separă de Clinton la numărul de delegaţi care trebuie să aleagă candidatul democraţilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.