Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sonia Gandhi a revenit în fruntea partidului Congresului din India

india

Sonia Gandhi a revenit sâmbătă în fruntea partidului Congresului, principala formaţiune de opoziţie din India, ocupând locul eliberat de fiul său Rahul, care a demisionat în urma înfrângerii severe la recentele alegeri legislative, informează AFP, potrivit Agerpres.

Naţionaliştii hinduşi din Bharatiya Janata Party (BJP), formaţiunea politică a premierului Narendra Modi, au obţinut o victorie răsunătoare la scrutin legislativ desfăşurat pe parcursul lunilor aprilie-mai, aruncând în criză partidul Congresului. 

Comitetul de lucru al Congresului a anunţat alegerea în unanimitate a politicienei Sonia Gandhi, în vârstă de 72 de ani, pentru a ocupa funcţia de "preşedinte interimar" al formaţiunii politice.

Citește și: Peste 50 de incendii de pădure în Grecia: Sute de pompieri s-au luptat cu flăcările

După asasinarea premierului Rajiv Gandhi într-un atentat în 1991, Congresul s-a îndreptat către văduva acestuia, Sonia. Ea a adus partidul la putere în mod spectaculos în 2004, asigurându-i din nou victoria în 2009. Sonia Gandhi a refuzat însă funcţia de prim-ministru. 

Fiul său Rahul, astăzi în vârstă de 49 ani, a înlocuit-o în decembrie 2017 la conducerea partidului care a guvernat India timp de peste 50 după obţinerea independenţei în 1947, dar care a cunoscut o scădere serioasă a popularităţii în ultimii 10 ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.