Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sora lui Kim Jong Un acuză Coreea de Sud că trimite virusul Sars-Cov-2 prin pliante: 'Aceasta este o crimă clară anti-umană'

The Straits Time
Kim Yo Jong

Coreea de Nord va răspunde prin distrugerea autorităților sud-coreene dacă acestea vor continua să "provoace pătrunderea COVID-19 în țară", a declarat Kim Yo Jong, șefă adjunctă la departamentul Comitetului Central al Partidului Muncitorilor din Coreea și sora liderului nord-coreean. Această declarație este publicată de KCNA.

Potrivit acesteia, autoritățile sud-coreene sunt „principalul dușman" invariabil.

Ea a menționat că pliante și lucruri sunt trimise din Coreea de Sud către RPDC, prin care se răspândește "virusul malign".

"Aceasta este o crimă clară anti-umană", a spus Kim Yo Jong.

Ea a adăugat că sunt deja în curs de examinare mai multe opțiuni pentru un răspuns.

Coreea de Nord a raportat pe 12 mai primul caz al țării, pe care experții străini îl consideră coronavirus. Vârful cazurilor a avut loc pe 15 mai. Apoi au fost înregistrate 392.920 de cazuri.

Ulterior, KCNA, citând o anchetă a Comandamentului pentru Situații de Urgență și Antiepidemice, a raportat că autoritățile sanitare nord-coreene au ajuns la concluzia că primele cazuri de COVID-19 din țară își au originea într-o zonă din apropierea frontierei inter-coreene.

Presupușii pacienți zero sunt un soldat Kim, în vârstă de 18 ani, și un elev de cinci ani al grădiniței Vi, care în satul Yipho au fost în contact cu un "lucru ciudat".

În același timp, textul nu a precizat care subiect era în discuție. Cu toate acestea, KCNA a raportat că sediul de stat pentru prevenirea situațiilor de urgență și a epidemiilor a emis o instrucțiune prin care subliniază necesitatea de a "fi vigilenți cu lucruri ciudate care vin cu vântul (...) și baloane" în zona de graniță.

Vezi si: Fără vaccin și alte tratamente, Kim Jong-Un declară victoria țării împotriva Covid-19: a ordonat ridicarea restricțiilor .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.