Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cea mai puternică femeie din Coreea de Nord acuză Washingtonul pentru livrarea de tancuri către Ucraina: 'Vom sta în tranșee cu Rusia'

cnn.com
Kim Yo Jong

Coreea de Nord a denunțat sâmbătă promisiunile Statelor Unite de a furniza tancuri de luptă Ucrainei, afirmând că Washingtonul "depășește și mai mult linia roșie" pentru a câștiga hegemonia prin război prin procură, a relatat presa de stat nord-coreeană KCNA, conform Reuters, scrie rador.ro.

Kim Yo-jong, puternica soră a liderului nord-coreean Kim Jong-un, a subliniat că Coreea de Nord va "sta în aceeași tranșee" cu Rusia împotriva SUA.

"Îmi exprim îngrijorarea serioasă cu privire la faptul că SUA escaladează situația de război prin furnizarea către Ucraina de echipamente militare pentru ofensiva terestră. Statele Unite și țările occidentale nu au nici dreptul, nici justificarea de a denigra dreptul la autoapărare al statelor suverane", a spus Kim Yo-jong.

Coreea de Nord, înarmată nuclear, a lansat anul trecut un număr fără precedent de rachete, inclusiv rachete balistice intercontinentale (ICBM) capabile să atingă continentul american. Oficialii americani și sud-coreeni au avertizat încă din 2017 că Nordul s-ar putea pregăti pentru primul său test cu un dispozitiv nuclear.

SUA au anunţat săptămâna aceasta că vor furniza Ucrainei 31 dintre cele mai avansate tancuri de luptă ale sale, după ce Germania a făcut un anunț similar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.