Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sorana Cîrstea câștigă primele meciuri la turneul World Tennis League

gsp.ro
sorana cirstea

Sorana Cîrstea participă zilele acestea la turneul demonstrativ World Tennis League, o competiție neafiliată ATP și WTA, ce are loc la Abu Dhabi, în Emiratele Arabe Unite, între 21 și 24 decembrie. Românca a câștigat joi primele două confruntări de dublu în care a jucat alături de Fritz și Rybakina.

Evenimentul demonstrativ are un format unic în care jucătorii sunt grupați în echipe de patru, fiecare confruntare între echipe constând în cinci meciuri. Fiecare meci se joacă pe durata unui singur set, iar trei dintre cele cinci partide sunt de dublu, restul fiind de simplu.

Fiecare game câștigat în fiecare meci contează ca un punct la final, câștigătoare fiind echipa care adună cele mai multe puncte, respectiv game-uri. La finalul fiecărui meci, echipa câștigătoare este cea care are cele mai multe puncte.

Din cauza modului în care funcționează sistemul, echipa care câștigă 3 din cele 5 meciuri ar putea câștiga confruntarea, cu excepția cazului în care cealaltă echipă reușește să câștige un meci în mod categoric, cu 6-0 sau 6-1.

Prima confruntare de joi a avut loc între echipele Falcons și Hawks. Sorana Cîrstea a câștigat alături de Falcons, cu 27-24, din echipă făcând parte și Elena Rybakina, Taylor Fritz și Sumit Nagal.

Surpriza zilei a venit de la Elena Rybakina, care a învins-o în supertibreak-ul decisiv de simplu feminin pe lidera mondială Iga Swiatek, care face parte din echipa Hawks.

Cîrstea, alături de Fritz, s-au impus la dublu mixt cu 6-2, în fața perechii Hurkacz/Garcia, românca contribuind și la victoria de la dublu feminin, alături de Rybakyna, împotriva dublului Swiatek/Garcia, pe care l-a învins cu 6-4.

După primele trei meciuri de dublu, feminin, masculin și mixt, scorul era de 19-12 pentru Falcons, însă Casper Ruud a redus diferența cu o prestație dominantă în fața lui Taylor Fritz, câștigând cu scorul de 6-1. Obținerea a trei victorii din cinci nu a fost în cele din urmă suficientă pentru Falcons, din cauza formatului unic, scorul devenin 20-22.

Iga Swiatek trebuia să câștige cu cel puțin 6-4 pentru a egala și a forța prelungirile. Ea a reușit asta și la 24-24 a trimis meciul în prelungiri, care au constat într-un supertiebreak până la 10. Rybakina l-a câștigat cu 10-8, aducând victoria echipei sale cu 27-24.

În cealaltă confruntare, se întâlnesc Eagles cu Kites, printre protagoniști aflându-se Sabalenka, Kenin, Badosa, Medvedev, Tsitsipas sau Dimitrov.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.