Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sorin Cîmpeanu acționează rapid, după ce 27.000 de elevi s-au infectat: Trimite încă 6 milioane de teste de salivă

Sorin Cîmpeanu

26.974 de elevi şi preşcolari - reprezentând 0,93% din total - sunt infectaţi cu noul coronavirus, iar 108 unităţi de învăţământ funcţionează în sistem online, a informat, vineri, Ministerul Educaţiei.

DOCUMENTUL poate fi citit AICI

Din cauza exploziei numărului de cazuri în țară, situație care afectează și efectivele de elevi, precum și angajații din școli, Sorin Cîmpeanu anunță trimiterea unei cantități de aproape 6 milioane de teste în unitățile de învățământ. Ele se adaugă măștilor de protecție, dar și celor aproape 13 milioane de teste trimise în ultimele două săptămâni.

Citește și: Sub 27.000 de elevi și preșcolari au COVID-19: Numărul angajaților din învățământ infectați a depășit 7.000

“Având în vedere evoluția epidemiologică și importanța respectării regulilor sanitare alături de testarea responsabilă, 5.660.000 de teste vor ajunge în şcoli în acest weekend, până la începutul săptămânii viitoare.

5.000.000 de măști de protecție au ajuns deja în şcoli.

De asemenea, după cele 10,54 milioane teste livrate în şcoli săptămâna trecută, în cursul aceste săptămâni au mai ajuns în şcoli și grădinițe încă 2,3 milioane teste.

La acest moment, în toate unitățile de învățământ sunt asigurate stocuri pentru testările programate în prima decadă a lunii februarie 2022.

Fac un apel încă odată la respectarea strictă a regulilor sanitare și raportarea responsabilă a rezultatelor testelor, astfel încât procesul educațional derulat în condiții de securitate sanitară să fie afectat cât mai puțin posibil.”, a transmis Sorin Cîmpeanu.

7.307 persoane angajate în sistemul de învăţământ preuniversitar (2,7% din numărul total) sunt infectate cu noul coronavirus.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.