Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sorin Cîmpeanu, anunț cu 10 zile înainte de data începerii școlilor: 'Personalul din învățământ este cel mai dispus să se vaccineze'

cimpeanu

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat miercuri seară, la B1 TV, că 110.600 angajați din învățământ s-au programat deja pentru a fi vaccinați anti-COVID-19, iar 18.600 de angajați au primit deja serul împotriva noului coronavirus. ”Personalul din învățământ este cea mai numeroasă categorie care s-a programat pentru vaccinare”, a spus Sorin Cîmpeanu.

”Personalul de învățământ este categoria cea mai numeroasă dintre toate cele nouă categorii de lucrători esențiali care s-a programat deja pentru vaccinare. Nu numai că are disponibilitatea de vaccinare, dar s-a și programat pentru vaccinare.

Citește și: Primarul Ciprian Ciucu s-a dat de gol, în direct, după ce a anunțat că vrea majorarea taxei de parcare: ‘Sunt multe lucruri pe care nu le-am spus în campanie’

Este vorba, la ora la care vorbim, de 110.600 angajați deja programați. Dintre aceștia, 18.600 s-au vaccinat deja. Se adaugă cei care sunt medici și, în același timp, cadre didactice, categorie care intră în plus față de acest număr, dar ei au fost contabilizați în dreptul personalului medical.

Personalul din învățământ este cea mai numeroasă categorie care s-a programat pentru vaccinare. Personalul din învățământ este cel mai dispus să se vaccineze”, a spus ministrul Educației.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a vorbit și despre amânarea vaccinării, în cazul unor cadre didactice, dispusă în contextul în care nu mai sunt suficiente doze de vaccin în țară, iar coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, susține că trebuie vaccinat prioritar segmentul vârstinicilor, pentru a se putea asigura rapelul.

„Este o decizie creoctă, atât cât mai pricep eu, să aibă priporitate cei vârstinic, predispuși mai repede să se îmbolnăvească. Știu, din numeroasele discuții pe care le-am avut cu colonelul Gheorghiță, că a încercat acestă prioritizare de sistem.

Citește și: Elena Udrea reacționează după ce a fost acuzată de spălare de bani și instigare la luare de mită: Nimeni nu a luat niciun ban, nici macar nu s-a platit ceva

Nu se amână planificările individuale făcute de către cadrele didactice, se amână cu 10 zile momentul în care Educația urmează să aibă o prioritate de sistem, adică o linie dedicată.

Se amână din motive obiective, factorul limitativ fiind acela al numărului de doze de vaccin disponibile, număr de doze care este factor limitativ nu numai în România, ci în orice țară europeană. Facem ce se poate în condițiile date. Am deplină înțelegere și știu că a făcut eforturi să dea prioritate persoanelor din învățământ. A și anunțat că era planificată pentru 7 februarie, în cazul în care nu va fi această dată și va fi cu 10 zile mai târziu, va fi foarte bine (...) S-a spus de la bun început, factorul decisiv pentru redeschiderea școlilor este rata de infectare, disponibilitatea de vaccinare și gradul de vaccinare sunt factori importanți, dar nu determinant, nu condiționează”, a explicat ministrul Educației.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.