Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sorin Cîmpeanu anunță data limită pentru vot final pe legile Educaţiei: 'Această lege a învăţământului superior prevede multe lucruri bine'

www.facebook.com
Sorin Cimpeanu

Sorin Cîmpeanu, vicepreşedinte al Senatului, a declarat joi la Universitatea Politehnica din Bucureşti că pe 22 mai va fi vot final pe legile Educaţiei.

Sorin Cîmpeanu a participat la festivitatea de deschidere a Poli BioFEST.

"Am aprobat calendarul finalizării procesului de adoptare a legilor Educaţiei. 22 mai este data la care urmează să avem vot final în Parlament pe legile Educaţiei şi mă refer aici la legea învăţământului superior. Această lege a învăţământului superior prevede multe lucruri bine. Nu este un ideal. Este un mare pas înainte pentru studenţii români. Este un pas înainte pentru universităţi. Este o lege care recunoaşte importanţa învăţământului ingineresc. Este o lege care recunoaşte importanţa legăturii dintre mediul academic şi viaţa reală", a spus Cîmpeanu.

Potrivit lui Gigel Paraschiv, secretar de stat în Ministerul Educaţiei, noua lege a învăţământului superior aduce multe lucruri noi, care vin atât în sprijinul universităţilor, cât şi al beneficiarilor. Învăţământul dual nu poate fi dezvoltat fără parteneriate "solide" cu agenţii economici, a afirmat el.

"Acestea sunt zonele în care trebuie să ne dezvoltăm - educaţie, cercetare. Noua lege a învăţământului superior aduce multe lucruri noi, care vin atât în sprijinul universităţilor, cât şi în sprijinul beneficiarilor. M-aş referi la învăţământul dual. A apărut, pentru unii poate că este o noutate acest învăţământ dual. (...) Acum am introdus învăţământul dual pentru toate cele trei cicluri. Acest învăţământ dual nu poate fi dezvoltat fără parteneriate solide cu agenţii economici", a susţinut Paraschiv.

El a spus că microcertificările reprezintă "viitorul". "Aceste microcertificări nu pot fi realizate de către o universitate decât ţinând cont de nevoile din piaţă", a arătat Paraschiv.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.