Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sorin Cîmpeanu, către cadrele didactice: 'Vaccinarea este singura soluţie, nu am niciun fel de rezervă pentru niciun tip de vaccin'

Sorin Cîmpeanu

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a afirmat, marţi, la Ploieşti, că vaccinarea este un act voluntar, dar şi unul de responsabilitate, arătând că în familia sa sunt trei cadre didactice, toate fiind imunizate împotriva noului coronavirus.

"Vaccinarea este singura soluţie, cred că pentru oricine are un raţionament logic (...), pentru a încheia, rezolva această criză sanitară. (...) Vaccinarea este un act voluntar (...) şi este un act de responsabilitate. Înţelegem foarte bine, sunt colegi care au afecţiuni de ordin medical care îi împiedică să se vaccineze. Înţelegem şi reticenţele, reticenţe pe fond şi reticenţe generate de tot ceea ce se promovează în ultimul timp vizavi de un anumit tip de vaccin", a spus ministrul, într-o conferinţă organizată în cadrul Campaniei naţionale "Vaccinare şi testare pentru învăţare".

În context, acesta a precizat că nu are niciun fel de rezervă pentru niciun tip de vaccin anti-COVID, în familia sa fiind trei cadre didactice care s-au vaccinat atât cu serul de la Pfizer, cât şi cu AstraZeneca.

"În familie, suntem trei cadre didactice. Am fost patru, unul a trecut într-o altă dimensiune. Ne-am vaccinat şi cu Pfizer, şi cu AstraZeneca, cu ce a fost. Eu, personal, (...) nu am niciun fel de rezervă şi nu am niciun fel de rezervă pentru niciun tip de vaccin. Beneficiile sunt, fără doar şi poate, mult mai importante decât eventualele riscuri", a precizat Cîmpeanu.

De asemenea, ministrul a subliniat importanţa respectării regulilor în unităţile în învăţământ - purtarea măştii, distanţa adecvată, aerisirea spaţiilor, respectarea regulilor de igienă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.