Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sorin Cîmpeanu clarifică problema mărțișoarelor în școli: 'E o exagerare, iar MEC nu susține exagerările'

Inquam Photos / Octav Ganea
Sorin Cîmpeanu

Atât ministrul Cîmpeanu, cât și Ministerul Educației au ținut să precizeze în cursul zilei de miercuri că oferirea de mărțișoare de 1 și 8 Martie, în școli nu este interzisă. Totuși, Cîmpeanu îndeamnă la precauție, în special în situațiile în care se pot realiza aglomerări de elevi care să ofere mărțișoarele cadrelor didactice.

„De fiecare dată îndemnăm la prodență, din perspectiva oricărui tip de interacțiuni care pot facilita transmiterea virusului. Orice tip de interacțiune necesită prudență, inclusiv acest lucru.

Obiectele persoanle intră sub incidența lucrurilor interzise de a fi schimbate, dar a considera o floare obiect personal sau un mărțișor care face parte din patrimoniul cultural impaterial UNESCO nu poate fi încadrat nici ca obiect personal nici ca obiect de inventar.

Citește și: Sorin Cîmpeanu răstoarnă ceea ce se știa: Elevii le pot oferi flori și mărțișoare profesoarelor!

E o exagerare, iar MEC nu susține exagerările. Pe de altă parte dacă cineva își închipuie că printr-o directivă a unei autorități MEC sau altă directivă poate împiedica oferirea unei flori, cred că e bine să mearcă la cursuri de anocare în realitate”, a explicat Cîmpeanu, la B1 TV.

Ministrul Educației a concluzionat explicând faptul că se vor putea oferi mărțișoare, dar cu prudență și respectarea normelor sanitare, în special evitarea busculadelor între elevi. Totodată, Ministerul Educației și Cercetării a transmis și un comunicat prin care a anunțat că nu este interzis să oferim mărțișoare în unitățile de învățământ:

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.