Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sorin Cîmpeanu, despre buget: 'Sub acest plafon, eu nu ştiu cum să fac lucrurile atât de necesare în educație'. Ce cifră avansează

Inquam Photos / George Calin
Parlament, audieri, Sorin Cîmpeanu, Inquam Photos / George Calin

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, afirmă că nu şi-a propus obţinerea unui procent din Produsul Intern Brut pentru sistemul pe care îl gestionează şi avansează cifra de 28,27 miliarde de lei pentru domeniul învăţământului pentru anul 2021.

Întrebat, sâmbătă, la Digi 24, care este procentul din PIB pentru care a alcătuit bugetul Educaţiei, ministrul Sorin Cîmpeanu a răspuns că nu se raportează la Produsul Intern Brut, ci la valori absolute.

Ministrul de Interne, prima reacție după petrecerea ilegală de la Hanul lui Manuc: 'Toleranță zero față de nerespectarea Legii!'

”PIB-ul este o noţiune volatilă, mai ales în anul în care suntem. De aceea, eu m-am raportat la valoarea absolută, la execuţia bugetară care este de 28.276.000.000 în bugetul Ministerului Educaţiei, execuţie pe anul 2020, la care se adaugă tot bugetul din cote defalcate de TVA gestionat de autorităţile locale în care intră, spre exemplu, bursele elevilor unde a cerut 530 de milioane de lei în plus faţă de anul trecut, există costul standard destinat cheltuielilor materiale din fiecare şcoală, unde am avut cereri de creştere masivă. Deci sunt toate aceste aşteptări. 28.276.000.000 trebuie să fie minim minimorum bugetul Ministerului Educaţiei pentru a continua. (...) Sub acest plafon al execuţiei bugetare pe anul trecut, eu, personal, nu ştiu cum să fac lucrurile atât de necesare în educaţie”, a declarat Sorin Cîmpeanu.
El a făcut un ”îndemn” la solidaritate între profesori, elevi şi părinţi pentru a putea depăşi criza sanitară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.