Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sorin Cîmpeanu, ironic după ce s-a ales cu două plângeri penale: 'Îmi cer scuze acelor elevi care nu au ştiut că sunt în vacanţă şi au vrut să meargă la şcoală'

Inquam Photos / Octav Ganea
Sorin Cîmpeanu Campeanu

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a ironizat marţi demersul asociaţiilor de elevi care au depus plângere penală împotriva lui, spunând că îşi cere scuze acelor elevi care nu au ştiut să sunt în vacanţă şi au vrut să meargă la şcoală, dar nu au putut să deconteze transportul.

Două asociaţii ale elevilor au depus marţi la Parchetul General o plângere penală împotriva lui Sorin Cîmpeanu, pe care îl acuză de abuz în serviciu, în legătură cu nepublicarea normelor de aplicare a OUG 50/2021 prin care se asigură transport gratuit pentru elevi.

În replică, Sorin Cîmpeanu a spus că este vorba de o zi de întârziere, iar metodologia de aplicare a OUG 50/2021 va fi publicată marţi.

"Elevii au dreptate. Metodologia trebuia să fie promovată ieri. Va fi promovată astăzi, după ce va fi consultat Comitetul de dialog social. Au fost examene de Evaluare naţională, Bacalaureat, probleme la contestaţii, avem rectificarea bugetară. Dar, sigur, toate acestea nu sunt scuze pentru întârziere. Îmi cer scuze pentru această întârziere de o zi, pe care mi-o asum", a declarat ministrul, la Antena 3.

Pe de altă parte, Cîmpeanu a ironizat demersul asociaţiilor de elevi care au depus plângere penală împotriva lui.

"Elevii sunt în vacanţă. Îmi cer scuze acelor elevi, care nu au ştiut ieri că sunt în vacanţă şi au vrut să meargă la şcoală să facă naveta, neputând să fie decontată. (...) Nu dau vina pe elevi (...) Naveta se decontează pe perioada de cursuri. Aşa a fost întotdeauna, aşa spune legea. Perioada de cursuri s-a încheiat, sunt în vacanţă. (...) Apreciez foarte mult dreptul elevilor şi îl susţin de a protesta şi de a demola. Dar, după ce termină de demolat ceea ce şi-au propus să demoleze, am înţeles că vor să construiască Educaţia prin plângeri penale, îi invit cu mare drag alături de Ministerul Educaţiei să construim pentru elevi. Sigur, îi invit dacă nu au prea multe teme de vacanţă. Eu susţin gratuitatea transportului pentru elevi", a precizat ministrul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.