Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Sorin Cîmpeanu, despre dorința 'unora' ca statul să plătească meditații pentru elevi: '(...)Atunci nu va mai fi nevoie'

Inquam Photos / Octav Ganea
Sorin Cîmpeanu

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a vorbit, joi seara, la B1 TV, despre ce așteaptă de la evaluările naționale și despre dorința 'unora' ca statul săplătească meditații pentru elevi.

"O evaluare trebuie să fie făcută pentru că nu știm în momentul acesta cât am pierdut. Știm că am pierdut foarte mult, dar cât și unde este greu de identificat și avem datoria de a identifica lucrurile astea. În primul rând, din timp. Am avut simulările, vom avea evaluările naționale, am avut discuții cu cei implicați în aceste evaluări, în așa fel încât spre exemplu, la final de ciclu, elevii care vor susține capacitatea începând cu 22 iunie, sunt elevii care au intrat pentru prima oară în clasa pregătitoare, își încheie acest ciclu primar+gimnazial cu clasa pregătitoare, inclusă în ciclu primar.

Vor susține examenul de capacitate. Cred că se impune un bilanț, cred că este un moment important al bilanțului, să vedem ce am realizat, profilul proiectat al absolventului de gimnaziu vs profilul realizat. Diferențele sunt mari între ce s-a dorit în urmă cu opt ani și ce am obinut acum. Rezultatul acestui bilanța va fi afectat de caracterul atipic al anului școlar despre care ați făcut vorbire

Este o îngrijprare. În Educație s-a pierdut foarte mult. S-au înmulțit toate aspectele negative, inclusiv cele cu bullying.

Elevii care vor susține Bacalaureatul nu mai pot recupera decât la faculate ceea ce au pierdut în șiceu.

Îmi pun speranțe pe baza testelor de la evaluările naționale. Au fost rezultate bune acolo, sper să fie și la examene.

Nicăieri nu poți împioedica un părinte să meargă cu copilul la meditații. Eu încă aștept să văd dacă există vreo țară în care statul să plătească meditațiile. Dar analizăm!

Un stat care să asigure meditații în școală, susținut de elevi, se poate.

Când fiecare profesor, școală își vor face datoria față de elevi, atunci nu va mai fi nevoie de meditații", a spus Sorin Cîmpeanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.