Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sorin Cîmpeanu, noul premier interimar

sorin campeanu

Preşedintele Klaus Iohannis l-a desemnat pe ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, în funcţia de premier interimar, până la formarea unui noi Executiv.

Şeful statului a ignorat propunerea lui Victor Ponta, care îl nominalizase pe Mircea Duşa pentru funcţia de premier interimar.

Vezi și: Cine e Sorin Câmpeanu, noul premier al României: Adevărul despre omul care conduce acum Guvernul

Vă prezentăm în continuare transcrierea declaraţiei de presă:

„Bună ziua! Am acceptat demisia Prim-ministrului Ponta. Am decis, astăzi, să numesc în poziția de Prim-ministru interimar pe domnul Ministru Sorin Câmpeanu. Am semnat acum, înainte de conferinţa de presă, ambele decrete. Am urmărit aseară, cu mare atenție, manifestaţiile de stradă. Sunt foarte mulțumit că au fost manifestații fără violenţe, fără exagerări şi am un mesaj important pentru toți cei care au fost şi aseară şi alaltăieri în stradă: V-am văzut, v-am auzit, voi ține cont de solicitările voastre!

Am decis ca în continuarea consultărilor cu partidele politice, pe care le-am planificat pentru astăzi și pentru mâine, să consult în premieră un nou actor: societatea civilă. Voi convoca pentru vineri după–amiaza un grup care reprezintă atât societatea civilă, cât și ceea ce se numește strada. Este important pentru mine și doresc să le cunosc părerile și opțiunile. În acest fel voi cunoaște, atunci când voi lua o decizie, și opțiunile partidelor politice, dar, și acest lucru mi se pare important, opțiunile societății civile.

Vă mulțumesc!”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.