Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sorin Cîmpeanu NU a semnat iniţiativa prin care se renunţă la prevederea care permite renunţarea voluntară la titlul de doctor

Sorin Cîmpeanu

Ministrul desemnat pentru portofoliul Educaţiei Naţionale, Sorin Cîmpeanu, a fost invitat în cadrul audierilor care au loc miercuri la Parlament, să devină co-iniţiator al proiect de act normativ iniţiat de USR prin care se renunţă la prevederea legislativă care le permite persoanelor care deţin titlul de doctor să renunţe voluntar la acesta. Cîmpeanu nu a semnat documentul pe care l-a primit, el spunând că va analiza situaţia, arată NEWS.RO.

Senatorul USR Ştefan Pălărie, membru al Comisiei de Învăţământ a atras atenţia asupra faptului că audierii lui Sorin Cîmpeanu i-au fost alocate 45 de minute, acesta amintind că Corina Atanasiu, ministrul susţinut de USR pentru educaţie în cabinetul propus de Dacian Cioloş a fost audiat două ore.

Pălărie l-a invitat pe Sorin Cîmpeanu să semneze, în calitate de co-iniţiator, proiectul depus în urmă cu două zile de către parlamentarii USR care desfiinţează prevederea din Legea Educaţiei care permite renunţarea voluntară, pe cale judecătorească la titlul de doctor.

„Pentru a înlătura orice suspiciune despre intenţiile dvs. vă oferim posibilitatea astăzi de a deveni co-iniţiator al iniţiativei legislative depuse de mine şi de colegii mei acum două zile şi care desfiinţează aceatsă aberaţie din Legea Educaţiei naţionale. Şi pentru a nu fi în dubiu, v-am pregătit aici documentul, am aici documentul pe care va trebui să-l semnaţi în faţa presei şi a publicului, prin care prin preluarea acestei iniţiative vă situaşi de partea adevărului şi a integrităţii invocate din programul de guvernare”, i-a spus Ştefan Pălărie lui Sorin Cîmpeanu

„Vă mulţumesc foarte mult! O să vă rog sa îmi permiteţi să analizez acest proiect. După ce-l voi analiza, vă voi răspunde, domnul senator, cu mare drag, pentru că este o iniţiativă care în principiu, dacă este aşa cum aţi prezentat-o, trebuie să fie încurajată. (...) Vă asigur, domnul senator, că dacă proiectul respectă... vim citi, vom analiza şi vom semna după cde vom înţelege ce doreşte proiectul ”, i-a răspuns Sorin Cîmpeanu.

Acesta a amintit că, în calitate de ministru, a sprijinit alocarea de fonduri – 25 de milioane de lei - către universităţi pentru ca acestea să verifice tezele de doctorat acordate în perioada 1990-2016, an în care tezele de doctorat au devenit publice.

Miercuri, în ziua audierilor din Parlament, jurnalista Emilia Şercan l-a atacat dur, pe Facebook, pe ministrul Educaţiei, pe motiv că în urmă cu 7 ani, acesta introducea în legea educaţiei opţiunea de a renunţa benevol la titlul de doctor.

„Prevederea a fost creată «cu dedicaţie» pentru cel mai notoriu plagiator, Victor Ponta, pe atunci premier. Acesta voia să scape de etichetele de plagiator şi «dottore», care atârnau greu în spate. Ponta abia pierduse alegerile prezidenţiale în faţa lui Klaus Iohannis, când a făcut cerere de renunţare la titlul de doctor. O astfel de prevedere nu exista în legislaţie. Nu era, dar a fost inventată imediat de dublul academician Sorin Cîmpeanu, proaspăt înscăunat ministru, care a devenit astfel fidelul executant al lui Ponta. Aplicarea prevederii care permite renunţarea benevolă la titlul de doctor a fost forţată prin instanţă de plagiatorii care vor să se debaraseze de titlurile obţinute din fraudă. Iar dublul academician Sorin Cîmpeanu şi-a oferit privilegiul de a fi ministrul care semnează prima retragere de doctorat la cerere. A făcut-o pe 28 august 2021, când i-a retras titlul nepoatei măreţului plagiator Gabriel Oprea, Loredana Radu, plagiatoare şi ea. Era păcat dacă el a dat prevederea nu tot el să fie primul care o aplică”, a scris Emilia Şercan.

În cadrul audierilor din Parlament Cîmpeanu a subliniat că nu a semnat documentele care avizează metodologia de renunţare voluntară la titlul de doctor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.