Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sorin Cîmpeanu pune cifrele reale pe masă: 337 de copii sunt spitalizați, adică un procent de sub 9% din cei infectați

Facebook
Sorin Cîmpeanu

Controversatul medic Octavian Jurma a lansat, în spațiul public, o profeție înspăimântătoare: România va ajunge, săptămâna viitoare, la o rată de infectare atât de mare încât spitalele vor interna 1.000 de copii pe zi.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a scos cifrele adevărate și le-a făcut publice. Citând date ale Ministerului Sănătăţii, Cîmpeanu dovedește că ponderea copiilor internaţi cu afecţiuni Covid este 8,6% din totalul internărilor. De asemenea, gradul de ocupare a paturilor Covid, în funcţie de care se decide trecerea în online a unităţilor de învăţământ, variază între 4%, în Mehedinţi, şi 39% în Suceava. În Capitală, gradul de ocupare este în continuare 16%.

Citește și: Ministrul Educației, reacție la greva cadrelor didactice: 'Să nu uităm că în anul 2022 au fost alocate creşteri salariale de 4% în educaţie'

”La nivelul zilei de ieri, 18 ianuarie, conform informarii oficiale furnizate de MS, erau spitalizati 337 copii din totalul de 3896 persoane internate cu afecțiuni Covid, adică 8,6% din totalul pacienților Covid internați. Astăzi, 19 ianuarie, ponderea copiilor internați cu afecțiuni Covid este practic aceeași - 8,6%.

Precizam că ponderea copiilor din totalul populației României este de 17,6%.

În concluzie, ponderea copiilor internați este mai puțin de jumătate în raport cu media națională.

Tot astăzi, 19 ianuarie, gradul de ocupare a paturilor destinate pacienților Covid variază între 4% (Mehedinți), 7% (Brașov, Covasna și Gorj) și 39% (Suceava). București-Ilfov se menține la 16% grad de ocupare a paturilor destinate pacienților Covid.”, a precizat Sorin Cîmpeanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.