Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sorin Cîmpeanu, despre 'România Educată': 'E un document de viziune coerentă, elevii ar trebui să se aștepte la mai multă predictibilitate'

Inquam Photos / Octav Ganea
Sorin Cîmpeanu

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a vorbit joi, la B1 TV, despre proiectul „România educată” lansat de președintele Klaus Iohannis și pentru care s-au purtat numeroase discuții inclusiv în ultimele zile. Cîmpeanu a spus ce e diferit față de alte proiecte ce au vizat sistemul de învățământ.

„România educată e un document de viziune, rezultatul celei mai ample consultări, extinsă și numeric și ca durată. Nu e o strategie, nu e o lege, e un document de viziune coerentă.

Coerență între nivelurile de educație, pe nivel de educație, coerență între obiective și resurse și umane, și materiale. Acestea sunt obiectivele, lucrurile la care ar trebui să se aștepte un copil care începe școala. Ar trebui să se aștepte la mai multă predictibilitate. (…) Ar trebui să știe cum susține Bacalaureatul. Examenul va arăta competențele, nu cunoștințele.

Primul lucru bun care s-a întâmplat acum e toată structura de Evaluare Națională, unde fiecare item are corespondență într-o competență. Trebuie să vedem care sunt competențele unde stăm bine și cele la care mai trebuie să lucrăm”, a declarat ministrul Sorin Cîmpeanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.