Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Regele păcănelelor' îi răspunde lui Ciolacu: 'Tot ce țipă ei la televizor este o ipocrizie ordinară' / 'Două găști politice se bat pentru ONJN'

newsweek.ro
Sorin-Constantinescu

Fost consilier guvernamental în domeniul jocurilor de noroc, Sorin Constantinescu a declarat sâmbătă seară, la Antena 3, că politicienii „inventează dușmani imaginari” atunci când vor să deturneze atenția publică de la anumite subiecte și că nu-l va da în judecată pe prim-ministru până când nu va fi sigur că la el s-a referit în declarațiile publice, ca reacție după ce premierul Marcel Ciolacu a acuzat industria jocurilor de noroc că face presiuni asupra Guvernului.

Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri la Deva (detalii aici) și sâmbătă la Timișoara (detalii aici) că „a deranjat șmecheria” în industria jocurilor de noroc și s-a referit la „unul Sorin” și la „una Odette” care „tot ne caută prin interpuși și nu știu cum să ajungă la noi”.

Sorin Constantinescu, supranumit în presă 'boss-ul cazinourilor', 'regele păcănelelor' sau 'regele jocurilor de noroc', a reacționat sâmbătă la Antena 3 spunând că Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc este paralizat de un război între găștile politice:

- „Am fost acum 10 ani reprezentantul jocurilor de noroc, eu de 10 ani nu mai sunt reprezentantul jocurilor de noroc, poate doar consultant, să fac consultanță pentru loterii din Ungaria, din Serbia, din Republica Moldova, pentru că la Loteria Română nu am loc de surori, de amante și de alte doamne, sunt 6 doamne acolo puse, neveste sau amante ale unor politicieni de care ați vorbit dvs mai devreme, așa că țara mea nu mă vrea în calitate de expert și fac consultanță în loteria din Republica Moldova unde le-am dublat cifra de afaceri în ultimul an de zile”.

- „De câte ori politicienii au o problemă, inventează dușmani imaginari. Acuzațiile sunt foarte grave, de șantaj, și trebuie dovedite imediat și e și o campanie cu jocurile pentru că populația este sensibilă la această activitate și se încearcă distragerea atenției opiniei publice de la (...) cazul Crevedia, cazul Vaslui”.

-  „În jocurile de noroc e departe de a se face vreo evaziune, mai ales la ce spunea dl premier, la servere care sunt toate pe teritoriul țării și totul este online, totul este cu cardul, este activitatea economică cu cel mai mare grad de colectare la bugetul de stat, de 98%”.

-  „Jocurile de noroc au dat anul trecut, 1.6 miliarde și măsurile fiscale pe care vrea să le ia dl Ciolacu să omoare întreprinderile aduc la bugetul 1.3 miliarde”.

- „Sunt aproape 8 milioane de euro în contul Oficiului Național pentru Jocurile de Noroc, care nu mai are președinte de un an de zile pentru că sunt două găști politice care se bat care să își pună om acolo, sunt 8 milioane de euro strânși de la organizatorii de jocuri de noroc pe care statul român nu a folosit niciun leu pentru programe de prevenție și adicție, deci tot ce țipă ei la televizor că le pasă de oameni, că nu mai vor să joace lumea, este o ipocrizie ordinară, pentru că au 8 milioane de care nu s-au atins”.

- „Poate nu a zis de mine, poate a zis de dl Sorin Grindeanu, că dânsul a avut un om vicepreședinte la Oficiul Național de Jocuri de Noroc, nu mi-a pronunțat numele de familie, se speculează că ar fi numele meu, dar poate e numele dlui Sorin Grindeanu că și dânsul și-a impus acolo un om și nu vreau să-l dau în judecată până nu sunt sigur că s-a referit la persoana mea”.

- „Nimeni n-a făcut presiuni, sunt oameni serioși, sunt oameni de afaceri, vechi în industrie, niciodată nu s-a mers pe șantaj”.

- „Când eu fac ca premier afirmație în spațiul public că cineva m-a șantajat, automat trebuie să prezinte și dovezile și autoritățile să ia măsuri în secunda doi. Cum să șantajezi un prim-ministru al unei țări? E o faptă foarte, foarte gravă care se pedepsește”.

Sorin Constantinescu a fost șeful Asociației Cazinourilor din România și a fost implicat în realizarea legislației care stă la baza activității Oficiului Național pentru Jocurile de Noroc. Presa a scris că după 1990 ar fi deținut o afeceri cu mai multe aparate de jocuri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.