Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sorin Dimitriu: 'În prezent, prioritatea Camerei de Comerţ Bucureşti este piaţa non-UE, în special Asia de Est'

Sorin Dimitriu

Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB) abordează în prezent cu prioritate piaţa non-UE, în special Asia de Est, a declarat marţi preşedintele CCIB, Sorin-Petre Dimitriu, în cadrul inaugurării primei Expoziţii Industriale Republica Coreea-România, potrivit Agerpres.

"Evenimentul de astăzi, aflat şi în organizarea Camerei de Comerţ şi Industrie Bucureşti, cu suportul puternic al Primăriei Sectorului 4, reprezintă o prioritate a strategiei externe a Camerei bucureştene. În această perioadă, Camera bucureşteană abordează cu prioritate piaţa non-UE, Asia de Est reprezentând o prioritate", a afirmat Sorin-Petre Dimitriu.

Acesta a amintit de creşterea exporturilor româneşti în Republica Coreea înregistrată în primul semestru al acestui an.

Citește și: Surse Cazul Caracal. Ce se va întâmpla astăzi

"Republica Coreea reprezintă pentru România un partener de mare valoare, prin foarte multe elemente. Putem vorbi chiar de o tradiţie a relaţiilor noastre. Schimburile noastre comerciale au marcat un an important, 2016, când am ajuns la aproape 900 de milioane de dolari. Anul următor a reprezentat o scădere, la circa 700 de milioane de dolari. Anul acesta, în primul semestru, se consemnează o creştere foarte importantă a exportului românesc. Schimburile noastre comerciale totale pentru primul semestru marchează peste 370 de milioane de dolari, exporturile noastre marcând o creştere de 40%, astfel ajungând undeva la peste 140 de milioane. Potenţialul celor două economii este deosebit de mare, ceea ce ne încurajează ca această prioritate pe care au decis-o colegii din conducerea Camerei de Comerţ Bucureşti să reprezinte într-adevăr o ţintă importantă pentru perioada următoare", a apreciat preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti.

Sorin-Petre Dimitriu a subliniat importanţa expoziţiei inaugurate marţi pe terasa Sălii Polivalente din Bucureşti, care va fi deschisă până joi.

"Evenimentul de astăzi se constituie de fapt într-o serie de evenimente pe care Camera bucureşteană le-a iniţiat şi le dezvoltă. Experienţa noastră în general motivează câteva instrumente pe care Camera le foloseşte şi cu siguranţă vom utiliza aceste instrumente şi în relaţia cu Republica Coreea. Aş vrea să subliniez un lucru foarte important: este prima expoziţie industrială a Republicii Coreea în România. M-a surprins că la acest eveniment, care consemnează un succes al Primăriei Sectorului 4, dar şi al Camerei bucureştene, absentează tocmai Ministerul Comerţului. Probabil că problemele politice sunt foarte importante. Noi considerăm că această expoziţie industrială să devină în timp, anual, o expoziţie care să consacre şi să poată permite identificarea oportunităţilor de afaceri oferite de cele două economii", a comentat preşedintele CCIB.

Citește și: Oreste râde de blonda care vrea să-l bată pe Klaus Iohannis: Uite cine vrea să fie președinte

Camera de Comerţ şi Industrie Bucureşti va organiza anul viitor o misiune economică în Republica Coreea, a precizat Dimitriu.

"Vom organiza, între altele, şi o zi a Republicii Coreea, spre sfârşitul anului acesta, urmând ca în primul trimestru al anului ce vine să organizăm o misiune economică în Coreea. Deja există domenii în care există interes, ceea ce ne face să fim optimişti în privinţa succesului acelei misiuni. Dorim să extindem această colaborare cu Coreea şi către alte domenii, inclusiv în domeniul academic, deoarece Camera bucureşteană este singura Cameră care are o secţiune importantă - Cercetare/Dezvoltare, cu un vicepreşedinte care coordonează această activitate. Evenimentul de astăzi continuă după-amiază, în sediul istoric al Camerei, cu un forum de afaceri, unde vor fi dezbateri şi întâlniri B2B. Încă o dată urez succes primei expoziţii industriale a Republicii Coreea în România, ne dorim ca acest eveniment să devină o tradiţie", a adăugat Sorin Dimitriu.

La evenimentul inaugurării primei Expoziţii Industriale Republica Coreea - România de marţi au mai participat noul ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al Republicii Coreea în România, Kim Yong Ho, şi City Manager-ul Primăriei Sectorului 4, Ioan Gâf Deac, alături de numeroşi oameni de afaceri coreeni.

Expoziţia va fi deschisă de marţi până joi, între orele 10:00 şi 17:00, şi este organizată de Korea-România Exchange Association, Uniunea Oamenilor de Afaceri Coreeni în România, Administraţia Provinciei Gyeongsanbuk-Do, EU&Osung SRL, co-organizatori din partea română fiind Primăria Sectorului 4 Bucureşti şi CCIMB.

Standul expoziţiei include reprezentanţi ai zeci de companii coreene care activează în industria farmaceutică, industria produselor cosmetice, domeniul echipamentelor medicale, produselor şi suplimentelor alimentare, industria uşoară, industria chimică, industria energetică, construcţii şi materiale de construcţii, echipamente pentru agricultură, purificarea apei şi aerului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.