Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sorin Grindeanu a dat ORDIN: Vrea neapărat o LEGE

inquamphotos.com / Octav Ganea
sorin grindeanu

Premierul Sorin Grindeanu a afirmat, miercuri, că Legea investiţiilor strategice ale statului român, pe care o doreşte cât mai rapid dezbătută în Guvern, va viza nu doar creşterea gradului de transparentizare, dar şi o accelerare a marilor proiecte de investiţii sau achiziţii în domenii ca Transporturile, Apărarea şi Energia.

'O lege la fel de importantă la care se lucrează este proiectul Legii investiţiilor strategice. Avem domenii extrem de importante, şi aş aminti trei dintre ele, şi anume Transporturi, Energie şi Apărare, unde inexistenţa unei asemenea legi duce la anumite blocaje care produc o stopare sau o frânare a investiţiilor publice. (...) Prin această lege a investiţiilor strategice dorim ca marile investiţii care se vor derula să fie făcute într-un cadru cât se poate de transparent, dar asigurând o dinamică superioară a ceea ce se întâmplă la acest moment. (...) Sunt legate aceste prevederi, şi o să fie supuse dezbaterii publice, de chestiuni care să simplifice aceste proceduri. (...) Pot să vă dau foarte multe exemple practice în care partea de început, studiile de prefezabilitate, de fezabilitate, eventualele exproprieri, toată proiectarea, ca să discutăm de lucrări de infrastructură, de multe ori durează mai mult decât execuţia acelei lucrări. Ăsta este cadrul de la care trebuie să plecăm, trei domenii în mod cert vor fi atinse, Transporturile, Apărarea şi Energia, astfel încât aceste investiţii strategice să fie derulate într-un mod transparent, dar mult mai dinamic", a declarat Sorin Grindeanu într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria, după şedinţa de Guvern.

Citește și: A promis că va face sex cu cei care au votat NU la referendum: Din 19 milioane, a rezolvat 400, deja / VIDEO HOT

Premierul a subliniat că prevederile Master Planului pentru Transport aprobate în 2016 printr-o Hotărâre de Guvern vor putea, în baza preconizatei Legi a investiţiilor strategice, să fie implementate "într-un ritm mai alert".

Marţi, Grindeanu a declarat la RRA că Ministerul Economiei a fost desemnat să prezinte, în cel mai scurt timp, în Executiv, un proiect de lege privind "investiţiile strategice" ale statului român.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.