Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sorin Grindeanu a decis: Când are loc licitația pentru frecvențele 5G

ANCOM
Sorin Grindeanu

Președintele ANCOM, Sorin Grindeanu, a declarat, marți, pentru MEDIAFAX, că România a reușit, fără cheltuieli foarte mari, dar cu o resursă umană foarte bună, să asigure protecția infrastructurilor critice. Fostul premier mai spune că până la sfârșitul anului va fi lansată licitația pentru 5G, confrom Mediafax.

Citește și: Adrian Năstase, complet DEZLĂNȚUIT la adresa lui Radu Banciu: 'Cap - de Porc, crize de demență în fiecare seară'

„Nu am avut cazuri flagrante de incidente (în ceea ce privește protecția infrastructurilor critice – n.r.), cum au avut alte țări din Europa. Aici lucrurile evoluează, de la zi la zi, și trebuie să fii adaptat non-stop. Avem în schimb un atu, pentru că avem o foarte bună resursă umană, care a reușit, nu prin cheltuieli foarte mari, să asigure protecția infrastructurilor critice din România. Este o provocare ce evoluează în fiecare zi, mai ales în acest domeniu”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Sorin Grindeanu.

Președintele Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) a fost prezent, marți, la evenimentul „Critical Infrastructure Protection Forum (CIP)”, care are loc în perioada 25- 29 martie la Palatul Parlamentului.

În cadrul Forumului, Sorin Grindeanu a menționat faptul că până la sfârșitul anului va fi lansată licitația pentru acordarea licențelor 5 G.

„Suntem în calendarul pe care noi l-am propus. Undeva în toamna acestui an vom avea această licitație pentru frecvențele 5G. Ne ținem de calendarul pe care noi l-am dat publicității, astfel încât toți cei care vor dori să achiziționeze frecvențe pentru 5G să știe din timp (...) Pentru piața de telecom, frecvențele 5G presupun o revoluție în domeniu, dar înseamnă și mult mai multă investiție din partea operatorilor, din partea celor care vor construi rețele, pentru că este vorba de o rețea mult mai densă decât rețelele cu care ne-am obișnuit”, a mai precizat Sorin Grindeanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.