Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sorin Grindeanu, anunț CRUCIAL la miezul nopții, la Antena 3

Sorin Grindeanu a participat la reuniunea şefilor de stat şi de guvern PES care a avut loc înaintea summitului Consiliului European de la Bruxelles, programat pentru 9 - 10 martie. La Bruxelles, Grindeanu a discutat cu președintele Franței, dar și cu premierii din Italia și Cehia, precum și cu cancelarul Austriei.

AMENZI pentru românii care muncesc în străinătate: Anunţ OFICIAL de la Fisc

La Antena 3, Grindeanu a făcut anunțuri cruciale despre viitorul României, dar și al PSD.

”Am mers cu o poziție unitară, o poziție a unei Europe unite, cu cele 27 de state membre. Asta susținem, asta considerăm potrivit pentru dezvoltarea proiectului european. E abia începutul dezbaterilor. A fost întâlnirea președinților și premierilor din PSD, unde m-am întâlnit cu președintele Franței, cu cancelarul Austriei, cu premierul Italiei și al Cehiei. Am abordat probleme bilaterale, dar și problematica europeană. Nu am avut senzația unei Europe cu mai multe viteze. Vor fi mai multe întâlniri și discuții. Trebuie să reducem decalajele, așa trebuie continuat proiectul european.

Eu și președintele Klaus Iohannis avem un interes comun, avem o abordare comună. Avem un punct de vedere comun, indiferent de cine e președinte și premier. Vor urma vizite bilaterale cu partenerii europeni în perioada următoare pentru a întări relațiile economice.

Noi trebuie să continuăm linia adoptată în acest moment. Nu cred că abordarea enunțată de fostul premier Victor Ponta (n.r. ca România să adere la punctul de vedere al grupului de la Vișegrad) este ce corectă. Din punctul de vedere al nostru, nu.

Cam o dată pe an, apar zvonuri că PSD se scindează, se rupe, dar nu se întâmplă acest lucru.”, a spus Grindeanu la Antena 3.

Întrebat dacă Victor Ponta a cerut un loc în guvernul său, Sorin Grindeanu a răspuns.

”Sunt lucruri pe care noi le-am clarificat. Am discutat în coaliție și în PSD și am venit cu niște propuneri, cu 4 miniștri. Sunt lucrurile pe care le-am propus cu colegii mei. Restul sunt speculații și nu își au rostul. Locul lui Victor Ponta e în partid. A condus 4 guverne care au avut performanță, a fost și președintele PSD.

Coaliția e cât se poate de stabilă. Sunt preocupat de îndeplinirea programului de guvernare.”, a spus Sorin Grindeanu la Antena 3, la emisiunea lui Mihai Gâdea, ”Sinteza zilei”.

Premierul a vorbit și despre hotărârea de guvern adoptată de Dacian Cioloș prin care România ar trebui să cumpere corvete de aproape 1,6 miliarde de euro.

Vom abroga HG dată în decembrie, nu a fost dată în mod legală. Trebuia un memorandum aprobat în Parlament. Pașii sunt cât se poate de clari. Se abrogă, apoi se merge în Parlament.”, a adăugat Grindeanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.