Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sorin Grindeanu anunță un pas uriaș: Încep lucrările la ultimele două tronsoane ale Autostrăzii Buzău-Focşani (A7)

autostrada moldovei

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu anunţă că a fost desemnat constructorul pentru ultimele două tronsoane ale Autostrăzii Buzău-Focşani (A7), iar in 10 zile, pot fi demarate procedurile de semnare a contractelor, dacă rezultatul licitaţiei nu va fi contestat. ”A fost desemnat constructorul pentru ultimele două tronsoane ale Autostrăzii Buzău-Focşani (A7)! În 10 zile, pot fi demarate procedurile de semnare a contractelor, dacă rezultatul licitaţiei nu va fi contestat. Câştigătorul desemnat astăzi pentru tronsoanele 2 şi 3 (66,9 km) ale Autostrăzii Buzău-Focşani este acelaşi constructor român care a semnat contractele pentru tronsoanele 1 şi 4 ale aceleiaşi autostrăzi, în urmă cu două săptămâni”, spune ministrul pe Facebook.

Grindeanu arată că tronsonul 2 (Vadu Paşii-Râmnicu Sărat) are o lungime de 30,8 km şi o valoare de 1,31 miliarde de lei (fără TVA), tronsonul 3 (Râmnicu Sărat-Mândreşti Munteni) are o lungime de 36,1 km şi o valoare de 1,46 miliarde de lei (fără TVA).

”Construcţia ambelor tronsoane, finanţată prin PNRR, va dura 26 de luni (2025)”, mai anunţă Grindeanu.

El precizează că, pentru tronsonul 2 contractul include construcţia a 12 poduri printre care se numără Podul peste râul Râmnic şi peste DN22, iar pentru tronsonul 3 este prevăzută în contract inclusiv construcţie a 18 poduri şi a unui pasaj, printre care se numără Podul peste DJ 205R şi peste râul Râmna.

”Toate cele 4 tronsoane ale Autostrăzii Buzău-Focşani (Secţiune a A7) vor avea o lungime însumată de 82,44 km şi vor realiza efectiv prima legătură rutieră de mare viteză dintre Muntenia şi Moldova”, menţionează ministrul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.