Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sorin Grindeanu, despre o posibilă flotă maritimă comercială privată: 'Iniţiativa m-ar face nu doar să ader, ci şi să mă bucur'

Facebook
Sorin Grindeanu

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a spus, marţi, la Constanţa, că posibilitatea înfiinţării unei flote maritime comerciale naţionale în sistem privat este o iniţiativă la care el ar adera şi că statul trebuie să ofere pârghiile necesare dezvoltării investitorilor privaţi, potrivit Agerpres.

Grindeanu a fost întrebat, într-o conferinţă de presă, dacă susţine un demers început la Constanţa, privind înfiinţarea unei flote maritime naţionale în sistem privat, în condiţiile în care nu mai există vapoare comerciale sub pavilion românesc, sunt 35.000 de marinari români care navighează pe vase ale companiilor străine şi avem un învăţământ superior de marină performant.

"Mi-ar fi greu să dau eu un diagnostic de ce am ajuns aici, fiecare dintre noi cred că în aceşti 30 şi ceva de ani după revoluţie avem o explicaţie pentru care nu mai avem flotă. Eu văd această problemă, cel puţin ca membru al guvernului, o problemă privată, în care statul să vină să încurajeze iniţiativa privată, nu trebuie să care statul marfă şi să fie statul armator, trebuie ca privaţii să fie puternici, iar rolul statului este să ofere pârghii prin care privaţii să devină puternici. Şi da, ca să vă răspund direct, orice iniţiativă de acest tip m-ar face nu doar să ader, ci să mă bucure", a răspuns Sorin Grindeanu.

Referitor la marinari, el a precizat că printr-o hotărâre de guvern s-a stabilit ca valabilitatea carnetului de marinar să fie mărită de la doi ani la cinci ani.

"La penultima şedinţă de guvern am adoptat o hotărâre prin care, totuşi, ne aliniem şi noi cel puţin cu celelalte state membre ale Uniunii Europene. La noi, din doi în doi ani se cerea reînnoirea brevetelor etc, şi s-a mărit la 5 ani", a mai spus ministrul Transporturilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.