Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sorin Grindeanu e categoric împotriva pensiilor speciale: Nu dau înapoi şi nu este populism ceea ce spun

Inquam Photos / Octav Ganea
pensii speciale

Sorin Grindeanu e categoric împotriva pensiilor speciale: Nu dau înapoi şi nu este populism ceea ce spun

Prim-vicepreşedintele PSD şi ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a explicat, chestionat de ce nu este convocat Parlamentul în sesiune extraordinară pentru a modifica proiectul pensiilor speciale, că momentan sunt încă în lucru modificările şi amendamentele la propunerea legislativă astfel încât să se plieze pe decizia CCR, care a declarat legea parţial neconstiţională. Social-democratorul a reiterat că este un susţinător al desfiinţării complete a tuturor pensiilor speciale şi nu spune acest lucru din populism, anunță news.ro.

„Pentru că, şi este justificat acest lucru, deocamdată modificările noi trebuie să se plieze pe decizia Curţii Constituţionale”, a afirmat Sorin Grindeanu, întrebat joi la Antena 3 CNN de ce nu este convocată sesiunea extraordinară parlamentară pentru a modifica legea pensiilor speciale declarată parţial neconstituţională de către CCR.

Chestionat mai departe de ce este 10% partea contributivă şi restul de 90% este partea de pensie specială, ministrul Transporturilor a răspuns: „Eu v-am tot spus că sunt un susţinător al desfiinţării totale a pensiilor speciale. Nu dau înapoi şi nu este populism ceea ce spun”.

Întrebat şi de ce parlamentarii se chinuie de 15 ani să desfiinţeze pensiile speciale şi tot nu reuşesc, prim-vicepreşedintele PSD a replicat: „Pentru că de fiecare dată când iese o lege vine o hotărâre a Curţii Constituţionale care vine şi spune – vedeţi că nu este constituţional ceea ce aţi făcut”.

La începutul lunii august, premierul Marcel Ciolacu anunţa că va fi convocat Parlamentul în sesiune extraordinară pentru a modifica legea pensiilor speciale în acord cu obiecţiile Curţii Constituţionale.

La o zi distanţă, preşedintele Comisiei pentru muncă şi protecţie socială din Camera Deputaţilor Adrian Solomon a precizat că nu a elaborat amendamente la proiectul de lege pentru modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul pensiilor de serviciu şi a legii 227/2015 privind Codul fiscal.

CCR a decis că este parţial neconstituţional proiectul de lege privind pensiile speciale. În motivarea deciziei, judecătorii Curţii precizau, printre altele, că nu pot fi făcute modificări ale spectrului remodelării elementelor definitorii ale dreptului la pensie deja exercitat şi anume pensie aflată în plată, deoarece acest lucru „afectează integritatea şi substanţa acestuia şi pune sub semnul îndoielii încrederea cetăţeanului în stat şi în activitatea de legiferare”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.